JAV bandomi kariniai robotai – ginklanešiai (Video)  (1)

Jungtinių Valstijų Jūrų pėstininkų korpuso Ginkluotės laboratorija pradėjo robotizuoto visureigio GUSS, skirto amunicijai, maistui bei kitiems kroviniams gabenti patruliavimo metu, bandymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išoriškai GUSS (The Ground Unmanned Support Surrogate) primena golfo laukuose naudojamus vežimėlius, tačiau skiriasi nuo jų didesniu pravažumu ir šarvuota apsaugine danga. Šis 136 kg masės visureigis gali būti užprogramuotas nuolat sekti paskui jūrų pėstininkų būrį, kuriam yra priskirtas. Veikdamas autonominiu režimu, GUSS gali prireikus pats grįžti į bazę. Jį taip pat galima perjungti į rankinio valdymo režimą – tokiu atveju jis veiktų kaip įprastas automobilis, rašo „Marine Corps Times“.

GUSS gali gabenti iki 227 kg masės krovinį, transporto priemonės greitis – 11,2 km/h. Robotas apginkluotas 7,62 mm kalibro kulkosvaidžiu M240G, todėl prireikus gali pridengti ugnimi vietovę žvalgančius ir į pasalą patekusius karius. Kulkosvaidis valdomas ir nuotoliniu būdu, ir tiesiogiai šaulio. Taikymuisi skirtos GUSS vaizdo kameros gali būti naudojamos ir vietovės stebėjimo, ir žvalgybos tikslais.

Radijo ryšys su GUSS palaikomas iki 320 kilometrų atstumu, jūrų pėstininkų vadovybė gali bet kuriuo metu nustatyti vieno ar kito būrio su GUSS robotais buvimo vietą, teigiama pranešime.

GUSS bazinė ryšio stotis komplektuojama su nedidelių radijo stotelių, ne didesnių už įprastus mobiliuosius telefonus, rinkiniu. Bazinė stotis ir radijo stotelės užtikrina nuolatinį ryšį ir su jūrų pėstininkų būrio kariais, ir su jų baze.

Šiuo metu keturi GUSS robotai bandomi JAV jūrų pėstininkų korpuso poligone Havajuose, sakoma pranešime. Šiame vaizdo siužete – kai kurie bandymų fragmentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (1)