Izraelio kariuomenėje pasirodė nešuliniai robotai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MarkizasBarabasas 2009-12-15 17:09
Čia jau, daugiau mažiau, partizaninio karo įrankis.... Spec. būriams jis per daug gremėzdiškas, manau, o pėstininkams permažas. Bet bala žin. Padidinus greitį būtų puiki priemonė išgabenti sužeistiesiems.
HardAxe 2009-12-15 19:38
Greitis labai normalus. 12km/h tai begimas ristele, kalnuotoje vietoveje tokiu greiciu, dar su kuprine ant peciu, tikrai sudetinga judeti.
Mitas 2009-12-16 09:12
Šiandien robotai dar labai primityvūs. Lengva atskirti žmogų nuo roboto. Kai ateis tokie laikai, kai robotas tiek išvaizda, tiek judėjimu nesiskirs nuo žmogaus kaip kad fantastiniuose filmuose, tada bus kas kita. Aš manau, robotui mąstymas nebūtinas. Nes jei jis gebės savarankiškai mąstyti, tai jis gebės savarankiškai priimti sprendimus, o tada jis jau bus nepatikimas. Jis gali vertinti jam įsakytus sprendimus ir nebūtinai jiems paklusti. Tarkim, stovi priešais robotą ir įsakai kažką nužudyti. Roboto mentalitetas jam gali sakyti, kad žudyti yra blogai, tad jis gali arba nepaklusti, arba tave patį nukenksminti, nes jo atžvilgiu tu gali būti blogas.
kionig 2009-12-19 18:44
Net ir isradus kvantini kompiuteri ir sukurus galinga AI, mes vistiek dar ilgai negalesime robotui suteikti savarankisko mastymo t.y emociju, bet sprendimus gales savarankiskai priimineti tiek kiek tures savo harde info apie tai, kitu atveju ignoruos paliepimus. O iki filmu fantastikos toli dar