„Koks kretinas turi būti, kad tai leistum?!“ Netikėta žinia. Patruševas išvadino Putiną idiotu (Video)  (2)

Patruševas prieš Kadyrovą. Artėja neramumų metas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tariamai šaltinių Kremliuje turintis naujienų kanalas „General SVR“ skelbia, kad Patruševas skubiai sušaukė posėdį. Putiną išvadino idiotu.

„Vakar vakare Rusijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas reikalavo skubiai surengti internetinį susitikimą, kuriame dalyvautų Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Be Patruševo ir Putino, susitikime dalyvavo dar trys saugumo bloko vadovybės atstovai.

Priežastis skubiai sušaukti tokią reprezentacinę komandą buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame Ramzano Kadyrovo sūnus muša Nikitą Žuravelį, kuris kaltinamas Korano deginimu.

Vaizdo įrašas sukėlė ne tik platų visuomenės pasipiktinimą, bet ir Nikolajaus Patruševo pasipiktinimą, kuris, nepaisant prastos prezidento sveikatos, tvirtino, kad reikia skubiai surengti susitikimą. Tiesą sakant, Patruševas surengė šį susitikimą, suteikdamas Putinui galimybę tik pasisveikinti.

Saugumo Tarybos sekretorius iš anksto pateikė vaizdo įrašą, kurio susirinko aptarti, o visi susitikimo dalyviai, tarp jų ir prezidentas, su juo susipažino prieš pat pokalbio pradžią.

Patruševas iškart pradėjo skųstis Putinui, kaltindamas jį tuo, kad prezidentui pritarus, tapo įmanoma situacija, kai Čečėnijos vadovybė atvirai ignoruoja Rusijos Federacijos įstatymus ir daro tai demonstratyviai bei įžūliai.

Saugumo Tarybos sekretorius griežtai kritikavo Putiną ir daugiau nei penkiolika minučių barė prezidentą, nurodydamas priežastis kiekvienam priekaištui.

Patruševas kreipėsi į Putiną vardu, vartodamas tokius žodžius, kaip „tu turi būti idiotas“ ir „koks kretinas turi būti, kad tai leistum“.

 

Savo kalbos pabaigoje Saugumo Tarybos sekretorius prezidentui pasakė:

„Tau nerūpi, tu nieko neklausai, tavęs beveik nebėra, ir mes turime visa tai išvalyti po tavęs.“

Putinas išklausė Patruševą nuliūdusiu žvilgsniu ir, niekam kitam neduodamas žodžio ir pats nekalbėdamas, posėdį uždarė.

Patruševo vadovaujamo saugumo bloko vadovybės priešiškumas dabartinei Čečėnijos vadovybei turi ilgą istoriją, tačiau Putinas visada subalansuodavo situaciją, veikdamas kaip jėgų pusiausvyros centras. Dabar pusiausvyra sulaužyta. Artėja neramumų metas“, – rašo „General SVR“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(175)
(7)
(168)

Komentarai (2)