[ŽT] „Ten 4000 raketų...“ Tai bus rusų košmaras. Kiek Ukraina gaus ATACMS  ()

Pasak Kovalenko, Ukraina gali gauti nemažai ATACMS raketų pagal schemą, kuri anksčiau buvo taikoma HIMARS atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausiais viešai skelbiamais duomenimis, JAV turi iki 4 000 ATACMS raketų, kurių dalis atiteks Ukrainai. Tai yra 4 kartus daugiau nei Jungtinė Karalystė ir Prancūzija turėjo „Storm Shadow“ ir „Scalp EG“ sparnuotųjų raketų kartu sudėjus. Taip rašo karo ekspertas Oleksandras Kovalenko, analizuodamas, kiek tiksliai JAV balistinių raketų gali gauti Ukraina.

„ATACMS, kiek yra daug? Kiek yra per mažai? Vakarų žiniasklaidai pradėjus kalbėti apie tai, kad JAV perduos Ukrainai ATACMS raketas, iš karto pradėta kalbėti apie skaičių, kuris, tikėtina, bus perduotas. Tam tikras nedidelis kiekis. Ar tai yra 400? Ar 100? O gal 40? Bet net ir 40 yra geriau nei nulis“, - rašo jis.

Ekspertas primena, kad pirmojoje M142 HIMARS partijoje buvo tik 9 mašinos, o vėliau Ukrainos pajėgos iš kiekvienos partijos gaudavo po 4 naujas M142 HIMARS. Ir taip pamažu Ukraina įgijo rimtą smogiamąjį pajėgumą.

 

„Ir todėl pranešime nematau nieko blogo apie „nedidelį“ ATACMS skaičių. Pradėjome nuo mažo, tęsime nuo daug didesnio. Svarbiausia, kad spekuliacijos pasirodytų kaip faktas. Netrukus sužinosime... išgirsime... pamatysime“, - pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()