JAV pasirodė sovietinis naikintuvas Su-27. Skelbiama, iš kur amerikiečiai jį gavo  ()

Naikintuvas buvo įsigytas gerokai prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. Lėktuvas turi paslaptingą istoriją ir tikriausiai jį valdė JAV kariuomenė 51 zonoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deitone, Ohajo valstijoje, pasirodė sovietų naikintuvas Su-27UB, turintis įdomią istoriją, kaip jis atsidūrė JAV. Apie tai praneša „The War Zone“.

Tai ne pirmas kartas, kai Karinių oro pajėgų muziejus gauna užsienio lėktuvus iš buvusios SSRS šalių.

Tačiau Su-27UB turi įdomesnę istoriją. Orlaivis pastaruosius 10 metų praleido JAV armijos 51 zonoje. Rugsėjo 26 dieną muziejus paskelbė apie Su-27UB įsigijimą ir parodė nuotraukas iš angaro. Orlaivio numeris atitinka tą, kuris buvo rastas JAV civiliniame registre. Su-27UB buvo įsigytas 2009 m. atviroje Ukrainos rinkoje. Lėktuvą už 5 mln. dolerių įsigijo „Pride Aircraft“ kompanija.

 

Su-27UB buvo labai geros techninės būklės. „Pride Aircraft“ atliko visiško reaktyvinio lėktuvo demilitarizavimo darbus. Lėktuvas buvo ruošiamas parduoti civiliui, tačiau viskas darosi vis labiau slapta. 2011 m. kovo–balandžio mėnesiais du Su-27 buvo parduoti nežinomai šaliai. Naikintuvai buvo numeruoti N131SU ir N132SU ir buvo registruoti bendrovėje Meridican Inc. 2018 metais buvo panaikinti registracijos numeriai, tačiau kas visus šiuos metus valdė naikintuvus, nežinoma.

„Pride Aircraft“ atmetė bet kokius gandus, kad lėktuvai buvo naudojami kariniams tikslams. Tačiau manoma, kad du buvę Su-27 pateko į oro pajėgų slaptą bandymų objektą, geriau žinomą kaip 51 zona.

 

 

Nuo Šaltojo karo pabaigos Ukraina buvo svarbus sovietų sukurtų ginklų sistemų, įskaitant orlaivius ir kitą įrangą, šaltinis Jungtinėms Valstijoms. Nuo plataus masto karo pradžios Ukraina dabar tiekia modernius Rusijos ginklus.

Dabartinis Su-27UB pasirodymas muziejuje gali reikšti, kad 51 zona arba uždarė programą su orlaiviu, arba tyrimų rezultatai pasirodė pakankami. Sovietiniai naikintuvai galėtų būti naudojami įvairių mūšio scenarijų išbandymui ir realiai praktikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()