JAV reikalauja Lenkijos pasiaiškinimo. Kas vyksta  ()

Žurnalistų teigimu, Lenkijos paramos Ukrainai praradimas gali pakenkti NATO vienybei. Tačiau lenkų diplomatai teigė, kad Varšuva ir toliau rems Kijevą, nors ir mažesniu mastu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-23 JAV reikalauja Lenkijos pasiaiškinimo. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV pareikalavo Lenkijos paaiškinimo dėl jos paramos Ukrainai kare prieš Rusiją. Tai pranešė „Bloomberg“, remdamasi neįvardytu Pentagono atstovu.

Anot anoniminio pareigūno, Lenkija tebėra įsipareigojusi remti Ukrainą, tačiau tiksli šalies pozicija Vašingtonui šiuo metu neaiški.

Žurnalistų teigimu, viešas Ukrainos ir Lenkijos ginčas staiga verčia suabejoti ​​vienybe, apibrėžiančia kaimyninių šalių santykius. Taip, konfliktas, prasidėjęs dėl Ukrainos grūdų eksporto, gali pakenkti Europos solidarumui.

Vienas amerikiečių pareigūnas žurnalistams sakė, kad dėl sąjungininkų skirtumų Ukrainą remiančios koalicijos vienybėje dar neatsirado plyšių. Manoma, kad Kijevo parama tęsis dar keletą metų.

 

Vienas neįvardytas Europos diplomatas leidiniui sakė, kad Lenkijos pareigūnai privačiai patikino užsienio kolegas, kad Lenkijos karinė parama Ukrainai bus tęsiama, nors ir mažesniu mastu. Diplomatas teigė, kad Lenkijos paramos praradimas gali pakenkti NATO vienybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()