Rusijos armija būtų paralyžiuota. Kodėl Ukraina nepuola geležinkelio  ()

Geležinkeliai išlieka pagrindinėmis rusų karinės logistikos arterijomis. Geležinkelis visada yra toje pačioje vietoje, jo neįmanoma greitai perkelti, jie yra tvarkingai pažymėti žemėlapiuose. Tai kodėl Ukraina jų tiesiog nesunaikina? Kad ir, pavyzdžiui, „Storm Shadow“ raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“ puslapis „Tatarigami_UA“ pabrėžė, kad Rusija naudoja geležinkelius karių, ginklų, amunicijos, degalų ir kitų atsargų transportui. Ir čia kalbame tiek apie geležinkelius okupuotose Ukrainos teritorijose, tiek Rusijoje.

Pavyzdžiui, Kantemirovkos geležinkelio stotis Rusijoje yra vieta, kur iškraunama Luhanskui skirta technika. Ji yra gana netoli sienos, bet jos HIMARS pasiekti negali. Iškrovimas įprastai vyksta vėlai naktį ar anksti ryte, kad to nepastebėtų vietiniai rusai, kurie irgi mėgsta pafilmuoti. Palydovinės nuotraukos rodo, kad per Kantemirovkos geležinkelio stotį pervežama labai daug amunicijos.

Tai kodėl ji nesunaikinama?

Sunaikinti geležinkelį yra labai sunku. Sprogimas gali sugadinti tik trumpą geležinkelio atkarpą, kuri bus pataisyta. Be to, vieną liniją galima pakeisti kita.

 

Idealiu atveju, stočiai būtų smogta tuo metu, kai iškraunama amunicija, bet sunku pastebėti tą momentą. Be to, stotis yra šalia gyvenamųjų namų. Galiausiai, kaip minėta, HIMARS Kantemirovkos nepasiekia.

„Tatarigami_UA“ teigia, kad dronai gali padaryti žalos. Jie gali taikytis į pavienius sunkvežimius, kurie palieka geležinkelio stotis. Bet, vėlgi, sunku gauti patikimos žvalgybinės informacijos, kad tie sunkvežimiai būtų atpažinti.

 

Kodėl geležinkelių atakoms nenaudojamos „Storm Shadow“ ir ATACMS raketos? Didžiosios geležinkelio stotys, į kurias atkeliauja didžiausi kariniai kroviniai, yra Rusijos teritorijoje. Dažniausiai prie Donecko ar Luhansko pasienio. Vakarų partneriai prieštarauja jų raketų naudojimui Rusijos teritorijoje. Atskiri geležinkelio mazgai okupuotose teritorijose yra naikinami, bet jie yra toli ir gali būti greitai sutaisyti. Taigi, Ukrainai daug naudingiau naikinti sandėlius, kuriuose laikoma amunicija, ir karių grupes ir vadavietes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: