„Putinas tyliai pašalintas. Įvyko konfliktas su Bortnikovu, Patruševu ir FSB valdyba“ (Video)  (3)

Rusiją valdo FSB.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų birželio 24 d., kai „Wagner“ lyderis Prigožinas paskelbė apie 25 tūkstančių samdinių žygį į Maskvą, „Putinas buvo pašalintas iš valdžios“, tačiau tada jis buvo oficialiai grąžintas pagal vidinio Rusijos „žaidimo“ sąlygas.

Šį požiūrį interviu žurnalistei Alesiai Bacman išsakė amerikiečių istorikas, kilęs iš Rusijos, Jurijus Felštinskis.

„Manau, kad šių metų birželio 24 d. Rusijoje Putinas buvo nušalintas nuo valdžios. Tai, ką mes žinome kaip Prigožino kampaniją prieš Maskvą, Prigožino maištą, kad ir kaip tai pavadintum. Tikiu, kad šią dieną Putinas buvo nušalintas nuo valdžios. Į žaidimo sąlygas, Rusijos vadovybės vidinį žaidimą, jis (tada) buvo formaliai grąžintas. Nelabai suprantu, kaip pasikeitė jėgų balansas žmonių grupėje, kuri valdo Rusiją“, – sakė pašnekovas.

Jo nuomone, Rusiją valdo FSB.

„Manau, kad Rusiją valdo FSB kaip korporacija, kaip agentūra. Tai yra absoliučiai konkretūs žmonės, specifinės struktūros, yra FSB valdyba, susidedanti iš konkrečių žmonių. Tai savotiškas FSB politinis biuras. FSB vadovauja Bortnikovas, yra Patruševas, buvęs vadovas, yra Putinas, jis, tiesą sakant, irgi dalyvauja valdant valstybę“, – kalbėjo istorikas.

 

Felštinskis taip pat pareiškė, kad Prigožino maištas yra konflikto tarp Kremliaus ir FSB rezultatas.

Tai buvo konfliktas tarp Putino ir Bortnikovo, Patruševo, FSB valdybos. Dėl šio konflikto Putinas prarado valdžią 24 d. ir paliko Maskvą. Vėliau Putinas buvo formaliai grąžintas į Kremlių, Prigožinas pašalintas, nes jis tapo visiems nepatogiu“, – pridūrė analitikas.

Istoriko teigimu, dėl visų šių įvykių Rusijos politikoje įvyko vienas akivaizdus pokytis - „staigus branduolinės retorikos dingimas iš Medvedevo „Telegram“ kanalo“. Tai gali reikšti, kad FSB atsisakė branduolinio smūgio Europai plano.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(16)
(27)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: