„Košmaras, kas nutiko per 48 val. Viskas šluojama. Smogia visi. Artilerija išprotėjo.“ Fronte skelbiama apokalipsė  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė didžiulį šturmą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-29 „Košmaras, kas nutiko per 48 val. Viskas šluojama. Smogia visi. Artilerija išprotėjo.“ Fronte skelbiama apokalipsė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės daliniai paleido artilerijos smūgius į Rusijos pozicijas, išardydami Rusijos kariuomenės įtvirtinimus Zaporižios fronto kryptimi. Sprendžiant iš informacijos, gautos iš fronto linijos, Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė didžiulį šturmą. Apie tai savo svetainėje rašo autoritetingas austrų karo analitikas Tomas Cooperis.

Per pastarąsias 48 valandas Ukrainos ginkluotosios pajėgos paleido (cit.) „apokaliptinius“ artilerijos apšaudymus į Rusijos pozicijas į pietvakarius, pietus ir pietryčius Robotynės ir Verbovės rajonuose. Bent jau taip situaciją apibūdina keli rusai, kurie vis dar praneša apie įvykius regione. Iš tiesų patvirtinta, kad didžiulės nuolatinės artilerijos ugnies apimtys – nuo ​​M142 ir M270, BM-21 iki „Archer“, 2S7, M109 „Paladin“, M777, „Panzerhaubitze 2000“, „Caesar“ – pataikė į taikinius Novoprokopivkoje, Očeretuvatėje, Verbovėje ir Černihivkoje“, – rašo jis.

Rusams atsakyti sunku, nes per pastaruosius kelis mėnesius jų artilerija buvo masiškai naikinama. Cooperis pažymi, kad dar XX amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje pagamintas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų prieš dvi dienas sunaikintas pabūklas „D-44“ buvo Rusijos Federacijos kuriozas, o tai rodo didžiulus Rusijos artilerijos nuostolius.

 

Kituose vaizdo įrašuose matyti, kaip į priekį juda Ukrainos MBT „Challenger 2“, „Bradley“, „Marders“ ir „Strykers“.

Šioje srityje taip pat pasirodė dvi šviežios Ukrainos brigados: - 15-oji „Kara-Dag“ brigada (Nacionalinė gvardija) - 71-oji jėgerių brigada (AFU aprūpinta pėstininkų kovos mašinomis "Bradley".

„Žinoma, kad pastarosiomis dienomis papildomi daliniai judėjo toliau į užnugarį (manau, kad tai yra atsakymas į visus klausimus apie „rezervų trūkumą Ukrainos ginkluotosiose pajėgose“). Nenuostabu, kad nuo vakar vakaro pasirodo žinutės, kurias galima apibūdinti vienu žodžiu: šturmas“,  - pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(2)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: