„Jis negali nieko, išskyrus savigyną.“ Neįtikėtina žinia. Kas nutiko naujausiam Rusijos karo laivui „Ciklonas“ (Foto)  ()

Rusijos ginkluotosios pajėgos nebaigtą laivą „Ciklonas“ išleido į jūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija į Juodąją jūrą išleido „unikalų“ laivą. Nemoka nieko, išskyrus savigyną. Tai nebaigtas statyti „Ciklonas“. Liepos mėnesį jis buvo nuleistas į vandenį Kryme.

Tąkart rusai gyrėsi nauju laivu, kuris, jų nuomone, kompensuos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sunaikinto RF Juodosios jūros laivyno flagmano kreiserio „Moskva“ praradimą.

„Ciklonas“ yra skirtas „Kalibr“ tipo sparnuotosioms raketoms paleisti. Tačiau laivas nepajėgus atlikti savo pagrindinės funkcijos.

Apie tai kalbėjo Ukrainos karinio jūrų laivyno atstovas Dmytro Pletenčiukas.

Pletenčiuko teigimu į Juodąją jūrą išleistas Rusijos laivas išbandymo neišlaikė. Jis teigė, kad Maskva neturi pakankamai atsarginių dalių, personalo ir įrangos „Ciklonui“ gaminti.

„Jis yra tik šio „jeigu“ pavyzdys, nes jei jie turėtų atsarginių dalių, personalo, įrangos, tai šis laivas per dvejus metus būtų praėjęs valstybinius bandymus, kurių jis negalėjo atlikti. Ir galbūt jis paleistų „Kalibr“ raketas“, – pažymėjo Pletenčiukas.

Jis paaiškino, kad laivas, kuris skirtas paleisti raketas, negali jų paleisti dėl gamybos problemų Rusijos Federacijoje.

 

„Specialiai šiai užduočiai sukonstruota platforma, kuri iš principo nieko kito negali daryti, kurios standartiniai ginklai neatlieka jokių kitų funkcijų, išskyrus savigyną, nemoka paleisti raketų, nes, matyt, jie turi problemų su gamyba“, – sakė Pletenčiukas.

Jis pabrėžė, kad Rusijos problemos neapsiriboja nebaigtu „Ciklonu“. Anot jo, šalis agresorė taip pat susiduria su sunkumais raketų ir kosmoso technologijų srityse.

 

„Jie patiria problemų visais lygiais“, – sakė kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(1)
(74)

Komentarai ()