Tikras sprogimas. Raginama trauktis iš KSSO, nutraukti ryšius su Rusija ir kreiptis dėl narystės ES  ()

Rusijos sąjungininkė kardinaliai keičia savo kryptį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemažai Armėnijos visuomeninių ir politinių jėgų paragino šalies valdžią pradėti išstojimo iš Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO), Eurazijos ekonominės sąjungos (EAES) ir Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS), procesą ir pateikti paraišką dėl narystės Europos Sąjungoje.

„Šiomis dienomis Rusijos vyriausybės, kurios aukomis tapo Arcacho (Kalnų Karabacho) armėnų tauta, vykdoma antiarmėniška pozicija ir politika yra ne tik bloga, bet ir gilina atsiradusį atotrūkį tarp Armėnijos ir Rusijos, o tai sukuria skubų poreikį radikaliai peržiūrėti visą dabartinę Armėnijos Respublikos ir Rusijos Federacijos sutartinę teisinę bazę“, – rašoma kreipimesi.

Pareiškimo autoriai „prievartinį Arcacho armėnų išvijimą bado ir karinės agresijos pagalba“ vertina ta pačia logika kaip „Rusijos agresiją ir genocidą prieš Ukrainos žmones“.

Organizacijos ir asmenys, sveikindami Armėnijos valdžios pasirengimą ratifikuoti Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statutą, ragina juos tai padaryti be jokių išlygų.

Jie taip pat paragino Armėnijos valdžią pasitraukti iš KSSO, EAEU ir NVS, kurioms faktiškai vadovauja Rusija, nutraukti visus karinius ir ekonominius susitarimus su Rusijos Federacija ir uždrausti Rusijos valstybinių televizijos kanalų ir televizijos transliavimą.

 

Pareiškime taip pat raginama kreiptis į Europos Sąjungą dėl visateisės narystės, pasirašyti dvišalius strateginės partnerystės susitarimus su ES valstybėmis narėmis, JAV, Kanada, Indija ir kitomis demokratinėmis Vakarų valstybėmis, taip pat inicijuoti veiksmus, siekiant gilinti dvišales ir daugiašalis karinis ir karinis techninis bendradarbiavimas su Vakarų šalimis ir euroatlantinėmis valstybėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(5)
(74)

Komentarai ()