Bręsta didelis skandalas. Reikalo imasi FSB. Rusų karo lakūnas pasiduoda Amerikos diplomatams  (1)

Karo lakūnai bėga iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Rusijos pabėgo Rusijos gvardijos pilotas. Išvykęs atostogauti su šeima į JAE, jis vietoje pasidavė Amerikos ambasados ​​atstovams. UNIAN tai praneša remdamasi „Telegram“ kanalu „Dosje špiona“.

Rusijos nacionalinės gvardijos aviacijos eskadrilės karys, vyresnysis leitenantas Gavričenko su šaukiniu „Havras“, rugsėjo pabaigoje gavo reikiamas atostogas ir išvyko atostogų į Dubajų. Ten jis atvyko į JAV ambasadą ir pareiškė, kad yra pasirengęs bendradarbiauti, nes nenori kariauti su Ukraina.

Pasak minėto „Telegram“ kanalo, įtikinti kolegą pabėgti galėjo jo kolega kariūnas Antonas Vasiljevas, tarnavęs Ivanovo miesto 610-ajame kovinio naudojimo ir skrydžių personalo perkvalifikavimo centre. Pačioje plataus masto invazijos į Ukrainą pradžioje Vasiljevas paliko Rusiją ir persikėlė į Los Andželą. Dabar jis esą organizuoja mokymų stovyklas Ukrainos kariuomenei ir padeda Amerikos žvalgybai.

Šiuo metu Gavričenko pabėgimo į JAE aplinkybes aiškinasi FSB: jo kolegos tardomi, jų namuose atliekamos kratos. FSB mano, kad būtent Antonas Vasiljevas įtikino Gavričenko, kad reikia pabėgti.

Karo lakūnai bėga iš Rusijos

 

Kaip teigia „Telegram“ kanalas „Dosje špiona“, Gavričenko ir Vasiljevas toli gražu nėra vieninteliai Rusijos lakūnai, pabėgę nuo Putino „antifašizmo“. Ypač visuomenėje minimas į Lietuvą pabėgęs 15-osios armijos aviacijos brigados pilotas leitenantas Dmitrijus Mišovas. Taip pat plačiai žinomas epizodas su 319-ojo atskiro sraigtasparnių pulko pilotu kapitonu Maksimu Kuzminovu, kuris kartu su įgula pavogė sraigtasparnį Mi-8AMTSh ir, susitaręs su SM Pagrindiniu žvalgybos direktoratu, nusileido į Kyjivo kontroliuojamą Ukrainos teritoriją. Už tai jis gavo 500 000 USD atlygį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(229)
(6)
(223)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: