Neįtikėtina, ką sugalvojo Ukrainos kariai! Paskambina į T-72 tankų gamyklą Rusijoje...  ()

Į skambutį atsiliepęs rusas aiškiai nežinojo, kad „Kočevnikas“ yra Ukrainos kareivis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekonomikos ir istorijos bei tarptautinių santykių ekspertu prisistatantis soc. tinklų vartotojas PStyleOne1 savo „X“ tinklo paskyroje skelbia įdomų straipsnį.

Ukrainos kariai užėmė neveikiantį Rusijos tanką, todėl jie nutarė paskambinti Rusijos techninės pagalbos tarnybai.

Per 20 mėnesių plataus Rusijos karo prieš Ukrainą, Ukrainos armija užėmė apie 200 Rusijos tankų T-72B3.

T-72B3, pagamintas „Uralvagonzavod“ gamykloje Nižnij Tagile, yra vienas iš naujesnių Rusijos tankų. Priešingai nei su T-64BV, T-80U ar T-72AMT, Ukrainos pramonė neturi daug patirties su T-72B3.

Todėl, kai Ukrainos kariui su šaukiniu „Kočevnikas“ iškilo problemų su rusų T-72B3, kurių vietos ekspertai išspręsti negalėjo – jis paskambino „Uralvagonzavod“ techninės pagalbos tarnybai. Ir neįtikėtina, tačiau pagalbos tarnybos skyrius jam iš tikrųjų padėjo.

Kariškiai „Kočevniko“ skambučius užfiksavo vaizdo įraše.

 

„Kočevnikas“ tarnauja Ukrainos armijos 54-ojoje mechanizuotoje brigadoje, kuri yra įsikūrusi prie Kramatorsko, Rytų Ukrainoje ir turi daugiausia senovinės sovietinės įrangos, įskaitant tankus T-64 ir kovines pėstininkų BMP mašinas.

„Kočevnikas“, žinoma, patrolino rusus. Tačiau jo nesutarimai su 45 tonų sveriančiu tanku buvo tikri. Iš bako bėgo alyva, kompresoriai neveikė. Elektrinis bokštelio sukimo mechanizmas vis sugesdavo, todėl įgula buvo priversta pasukti bokštelį rankiniu būdu.

T-72B3 gedimų sąrašas galėjo byloti apie nenuoseklų „Uralvagonzavodo“ gamyklos darbą.

Į skambutį atsiliepęs rusas, pasivadinęs Aleksandru Anatolivičiumi, aiškiai nežinojo, kad „Kočevnikas“ yra Ukrainos kareivis, jis pažadėjo, kad praneš apie problemas projektavimo biurui Nižnij Tagile ir kad taip pat susisieks su variklių gamintoju Čeliabinske.

 

Tuo „Kočevnikas“ nebaigė. Jis taip pat susisiekė su Andrejumi Abakumovu, „Uralvagonzavod“ vadovu. Abakumovas paprašė Kočevniko išsamiai apibūdinti tanko problemas „WhatsApp“ žinutėje.

Tada „Kočevnikas“ pagaliau atskleidė, kad yra ukrainietis ir kad probleminį tanką jo kariuomenė užėmė praėjusių metų pabaigoje prie Iziumo. Jis juokdamasis padėjo ragelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(225)
(8)
(217)

Komentarai ()

Susijusios žymos: