Kažkas nutiko su 108-oju ir 247-oju oro desanto pulkais. Netikėta, ką paskelbė Šoigu  ()

Rusijos dalinių vadai vis labiau priversti rinktis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Orechovo kryptimi (Zaporižios sritis) kovojančių Rusijos dalinių kovinės galimybės smarkiai pablogėjo. Jie nebegali vykdyti kontratakų ir atsispirti Ukrainos proveržiui, sakoma naujoje JAV karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Šoigu, spaudos konferencijos su Rusijos Federacijos karine vadovybe metu, išvardijo Zaporižios srityje kovojančius dalinius, tačiau neįvardijo dviejų regione esančių oro desantininkų pulkų, pažymėjo Karo studijų institutas (ISW).

Karo analitikai pripažįsta, kad neįvardinti daliniai galėjo nepaklusti kariuomenės vadovybės įsakymams.

Savo kalboje Šoigu įvardijo dalinius, kurie „sėkmingai atliko jiems paskirtas užduotis“ Zaporižios srities Verbovės ir Robotynės srityse. Pasak ministro, tai 70-ojo gvardijos motorizuotųjų šaulių pulkas, 56-oji oro desantininkų brigada, 56-oji oro armija, 56-asis oro puolimo pulkas ir kiti daliniai. Tuo pačiu metu Šoigu nepaminėjo 108-ojo ir 247-ojo oro desanto pulkų, kuriems paprastai priskiriama Robotynės-Verbovės linijos laikymo vieta.

„Šoigu dalinių pasirinkimas gali rodyti, kad jis siekia išskirti Rusijos vadus, kurie ir toliau vykdo Rusijos karinės vadovybės įsakymus negailestingose kontratakose“, – teigia ISW.

Kaip rašo ISW, remdamasi Rusijos karo tinklaraštininkų įrašais, Rusijos dalinių vadai vis labiau priversti rinktis: arba paklusti karinės vadovybės įsakymams ir patirti didelių nuostolių kontratakų metu, kad išlaikytų taktines pozicijas, arba trauktis į iš anksto paruoštas pozicijas, rizikuodami savo karjera.

 

Tačiau Šoigu galėjo ir tiesiog pagirti atskirus vienetus, pripažįsta ISW. Zaporižios sritis yra pagrindinė Ukrainos kontrpuolimo kryptis. Būtent čia Ukrainos ginkluotosios pajėgos bando įveikti Rusijos gynybą, kad pasiektų vieną iš pagrindinių kontrpuolimo tikslų – nukirsti vadinamąjį „sausumos tiltą“ į Krymą. Rugsėjo pabaigoje šia kryptimi Ukrainos kariškiai sugebėjo pralaužti pirmąją „Surovikino liniją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(9)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: