Galinga žinia. „2 kilometrai nuo strateginės sankryžos.“ ISW skelbia, kas vyksta (Žemėlapis)  ()

Ukrainos gynėjams sekasi ne tik Zaporižios, bet ir Bachmuto kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjams sekasi ne tik Zaporižios, bet ir Bachmuto kryptimis. Dieną anksčiau Ukrainos generalinis štabas pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko pasiekti sėkmės Kliščijivkos ir Andrijivkos kryptimis.

Propagandos šaltinis „Izvestija“ teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos užima pozicijas už 40 metrų nuo geležinkelio linijos Kliščijivkos rajone.

Karo studijų instituto (ISW) analitikai paskelbė apie situaciją fronte per pastarąją parą.

Z-kanalai rašo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos atnaujino puolimą Andrijivkos ir Kliščijivkos apylinkėse. Tariamai karinės operacijos vyksta už „pilkųjų zonų“ į šiaurės rytus ir pietvakarius nuo Andrijivkos. Rusijos karo ekspertai tvirtina, kad Rusijos gynybos ministerija, siekdama užkirsti kelią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržiui, šioje fronto atkarpoje nusprendė aktyviau panaudoti aviaciją.

Dieną prieš tai okupantai nesėkmingai bandė susigrąžinti anksčiau prarastas pozicijas Hryhorivkos ir Andrijivkos apylinkėse. Rusijos karo korespondentai teigia, kad Putino armija du kartus kontratakavo Ukrainos ginkluotąsias pajėgas netoli Andrijivkos. Ten taip pat yra įsikūrusi Rusijos ginkluotųjų pajėgų 106-oji oro desantininkų divizija. Vyksta mūšiai ir Avdijivkos-Donecko linijoje. Z-kanalai rašo, kad spalio 4 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė „pilkąją zoną“ prie Nevelskės. Dabar Ukrainos gynėjai yra tik 2 km nuo sankryžos ties Pisky.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(3)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: