Bėga Rusijos laivai. Netikėti įvykiai Juodojoje jūroje (Foto)  ()

Rusija aktyviai atitraukia karinius laivus iš Sevastopolio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-06 Bėga Rusijos laivai. Netikėti įvykiai Juodojoje jūroje (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis naujausiais palydoviniais vaizdais, norėdama išsaugoti savo karo laivus nuo Ukrainos raketų ir dronų atakų, Rusija aktyviai atitraukia juos iš Sevastopolio.

Dėl karo Rusija praranda Juodosios jūros dalies kontrolę. Palydovai užfiksavo didelio masto Juodosios jūros laivyno laivų perkėlimą iš bazės Sevastopolyje.

Spalio 2 dieną nuotraukas socialiniame tinkle „X“ paskelbė OSINT ekspertas MT Andersonas.

Iš Sevastopolio Rusijos Federacija karo laivus perkelia į dvi bazes: į okupuotą Feodosiją, esančią arčiau Rusijos teritorijos, taip pat į Novorosijsko (RF) uostą.

Feodosijos uoste dabar yra du projekto „Aleksandrit“ minų traleriai, mažas „Buyan-M“ tipo raketinis laivas, didelis projekto 775 desantinis laivas, pasienio patrulių laivas, taip pat patrulinis laivas „Vasilijus Bykovas“. 

Feodosija 2023 metų vasarą iš esmės tapo nauja okupanto karinio jūrų laivyno baze Kryme. Tai strateginis uostas rusams, nes yra arti Kerčės tilto – pagrindinės Rusijos logistikos arterijos pusiasalyje. Pastaraisiais mėnesiais rusai ten aktyviai stato konstrukcijas, apsaugančias laivus nuo raketų ir dronų.

 

Dauguma laivų buvo perkelti į Rusijos Federacijos teritoriją – į Novorosijsko uostą. Dabar ten yra 2 „Admiral Grigorovič“ tipo fregatos, mažas „Buyan-M“ tipo raketinis laivas, trys povandeniniai laivai, patrulinis laivas ir 5 dideli desantiniai laivai.

Pažymėtina, kad šių metų rugpjūčio pradžioje Novorosijsko uosto akvatorijoje buvo apgadintas vadinamasis plaukiojantis naftos švyturys ir Šiaurės laivynui priklausantis „Olenegorskij gorniak“.

Rusai iš Sevastopolio bazės atitraukė daugiau nei pusę karo laivų. Įlankas paliko labiausiai kovinei parengti laivai, naudojami kare prieš Ukrainą. Ir, matyt, tai tik pradžia.

Atkreipkite dėmesį, kad Sevastopolio kaip karinio jūrų laivyno bazės išsaugojimas buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl Rusija 2014 m. užgrobė Krymą. Tačiau, pradėjęs plataus masto agresiją prieš Ukrainą, Kremlius netenka šio svarbaus karinio objekto. Ukraina, beveik neturėdama savo laivyno, naudodama tik raketas ir bepiločius orlaivius, sugebėjo atimti dominavimą Juodojoje jūroje iš Rusijos Federacijos.

 

Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk per Ukrainos televizijos kanalą sakė, kad šiandien Rusijos Juodosios jūros laivyno kateriai ir laivai Ukrainos teritoriniuose vandenyse yra labai atsargūs.

„Retkarčiais jie pasirodo prie Krymo krantų, bet arčiau nei prie Tarchankuto kyšulio prieiti nedrįsta... Po „Moskvos“ pralaimėjimo jie buvo nublokšti atgal 100 jūrmylių (tai yra 180-200 kilometrų) ir nuo to laiko. nepateko į artilerijos ugnies diapazoną“, – sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: