Smogia „ugnies kumštis.“ Neįtikėtina. Kaip šluojama rusų artilerija (Foto)  ()

„Viena iš svarbių Ukrainos kariuomenės užduočių yra smogti taip, kad nebūtų pakenkta nekariniams taikiniams.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuolaikinės artilerijos ramsčiai yra maksimalus automatizavimas, skaitmeniniai artilerijos žvalgybos ir automatizuotų ugnies valdymo sistemų patobulinimai, taip pat priešbaterinės priemonės, sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Pagrindinio kovinių sistemų skyriaus vadovas pulkininkas Serhijus Baranovas.

Ukrainos kariuomenė greičiau apšaudo Rusijos artileriją, okupantui dar nepasirengus panaudoti artileriją. Kartu  Ukrainos sistemos smogia didesniu atstumu nei rusiškos, cituoja jį „Military Media Center“.

Dėka vakarietiškų didelio tikslumo raketų ir artilerijos sistemų, sujungėme ir sukūrėme tolimojo nuotolio „ugnies kumštį“, kuris smogia taip stipriai, kad priešas nespėja su mumis vykdyti veiksmingos priešpriešinės kovos“, – pabrėžė generolas.

Anot jo, sėkmė čia pasiekiama dėl karių paruošimo ir naujos programinės įrangos naudojimo kartu su skaitmenine automatizuota ugnies valdymo sistema. Karininkas taip pat sakė, kad kartais iki 90% ugnies žalos tenka priešo raketų pajėgoms ir artilerijai.

 

„Ukrainos kariuomenei nuolat reikia ieškoti naujų ugnies pritaikymo būdų ir metodų, taip pat tobulinti ginklus ir įgūdžius. Viena iš svarbių Ukrainos kariuomenės užduočių yra smogti taip, kad nebūtų pakenkta nekariniams taikiniams“, –  Baranovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: