Tokio karo laivo nesate matę! Naujausias JK monstras „Proteus“ (Foto, Video)  ()

Laivas bus dislokuotas siekiant apsaugoti JK svarbiausią infrastruktūrą. Pasak britų admirolo Beno Key, karas Ukrainoje ir dujotiekio „Nord Stream“ puolimas privertė susimąstyti apie pažeidžiamumą jūros dugne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK karališkasis laivynas ruošiasi paleisti ir eksploatuoti būsimą RFA „Proteus“ – pirmąjį iš dviejų planuojamų daugiafunkcinių vandenyno stebėjimo laivų. Sprendimas sukurti tokį laivą buvo priimtas atsižvelgiant į karo jūros dugne grėsmę, taip pat į padidėjusį karinio jūrų laivyno dėmesį potencialo kovai su priešo povandenine infrastruktūra kūrimui. Apie tai pranešė britų leidinys „Naval News“.

Didžiosios Britanijos kariuomenė teigė, kad „Proteus“ bus dislokuotas siekiant apsaugoti svarbią infrastruktūrą jūros dugne, visapusiškai naudojant pažangius jutiklius, autonomines transporto priemones ir povandenines transporto priemones.

„Dabar bus atliktas jūrų bandymų ir įvertinimų laikotarpis, siekiant užtikrinti, kad „Proteus“ būtų visiškai pasirengęs įsilieti į laivyną. Siekiame, kad „Proteus“ būtų paruoštas tarnybai vėliau šiais metais“, - sakė Karališkojo laivyno atstovas admirolas Benas Key.

 

Britų vadas pabrėžė, kad Ukrainos karo pasekmės peržengia Ukrainos ir Juodosios jūros sienas. Jis priminė ataką prieš dujotiekį „Nord Stream“ ir pažymėjo, kad šis incidentas „privertė mus susimąstyti apie ypatingos svarbos nacionalinės infrastruktūros, esančios jūros dugne, pažeidžiamumą“.

 

 

„Siekiant transportuoti dujas, elektrą ar duomenis, kurie yra tokie gyvybiškai svarbūs mūsų ekonomikai, kabeliai ir vamzdynai kerta kiekvieną jūros dugno ruožą aplink JK ir eina toli už atviros jūros. Jų nevaldo ir nekontroliuoja jokia agentūra“.

Admirolas mano, kad Rusijos laivynas ir ypač Rusijos Federacijos povandeninės pajėgos yra galingas potencialas, todėl, reaguodamas į jūros dugne kylančias grėsmes, Karališkasis laivynas ir toliau derina mokymus ir dislokavimą su regioniniais sąjungininkais, siekdamas apriboti Rusijos jūrinį flangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()