„Tik 5%“. Netikėta žinia. Kiek naudos gauna Ukraina iš sudaužytos Rusijos technikos (Video)  ()

Dėl įvairių priemaišų ir žemos kokybės priešo šarvuočių plieno gaminant naują ukrainietišką plieną jo galima įpilti ne daugiau kaip 5 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jurijus Ryženkovas, „Metinvest Group“ generalinis direktorius, sakė tai interviu metu.

„Daugelis galvoja, kad galima viską paimti (sunaikintos priešo technikos likučius), tiesiog perlydyti ir pagaminti naują metalą ar naują įrangą, bet taip nėra. Likučiuose yra daug papildomų tame metale esančių medžiagų. Todėl tiesiog negalime jo pridėti prie savo metalo, nes tiesiog negauname norimos kokybės metalo. Jei kalbėtume apie priešo šarvuočius, tai tik 5 proc. kaip žaliava pridedama prie mūsų plieno rūšies“, – aiškino J. Ryženkovas.

Anot jo, per karą įmonių grupė įsisavino 24 naujus gaminius, vienaip ar kitaip susijusius su karine tematika, pavyzdžiui, šarvuotų liemenių plieną.

„Kariuomenei jau pristatėme 150 000 neperšaunamų liemenių. Dabar galima sakyti, kad kas 10-as kariuomenės karys dėvi neperšaunamą liemenę iš „Metinvest“ plieno“, - sakė J. Ryženkovas.

Pradžioje įmonės iš karto gamino plokštes su aukščiausia apsauga - 6 klasės, bet tada suprato, kad dėl šios klasės šarvų svorio galėsite sėdėti tik tranšėjoje. Todėl „Metinvest“ sukūrė lengvesnį liemenės modelį, kuris atitinka ketvirtą ar penktą apsaugos klasę, sveria nuo aštuonių iki devynių kilogramų.

 

„Lygiagrečiai su šarvais savo kariškiams sukūrėme naujas specialias metalines slėptuves. Šios slėptuvės gali būti dedamos į iškastą duobę ar tranšėją. Jos leidžia mums būti saugiems net ir per apšaudymą. Grupė jau įrengė daugiau nei 200 tokių. „slėptuvių“. Iš kur kilo tokia idėja? Šių bunkerių modelius radome senuose brėžiniuose, kurie buvo Zaporožstalyje. Tai yra kažkada Sovietų Sąjungos laikais buvo vykdoma mobilizacinė užduotis Zaporožstalyje. Tada ir buvo kuriami šie bunkeriai. Modernizavome ir pradėjome juos gaminti“, – pasakoja grupės vadovas.

 

Taip pat „Metinvest“ gamina specialias apsaugines konstrukcijas, apsaugančias įrangą nuo „Lancet“ kamikadzių dronų, apsauginius šarvuotus skydus, kuriuos galima naudoti mašinos išminavimui ar tiesiog judėjimui mūšio lauke.

„Dabar bandome savo plieną, kad pamatytume, ar jį galima naudoti laivams, rezervuoti laivams“, – pridūrė J. Ryženkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()