„Susprogdinta 18 000 šarvuočių.“ Skelbiama šokiruojanti žinia  ()

Atrodo, kad Kremlius yra visiškai suglumęs nuo nuolat išgalvojamų skaičių, apibūdinančių Ukrainos kariuomenės „pralaimėjimus“ mūšio lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėti įvykiai. Putinas Ukrainos kariuomenei „grąžina“ 16 000 šarvuočių.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį, spalio 5 d., kalbėdamas Valdajaus diskusijų klubo susitikime Sočyje, sakė, kad per kontrpuolimą Ukraina tariamai prarado „1900 vnt. įvairių modifikacijų šarvuotų mašinų“. Tačiau mažiau nei prieš mėnesį, rugsėjo 12 d., per savo kalbą Rytų ekonomikos forume jis teigė, kad Ukrainos kariuomenė neva prarado „beveik 18 tūkst. šarvuočių“.

Taigi, Putino paskelbtas skaičius beveik 10 kartų mažesnis už tą, kurį jis paskelbė rugsėjį.

Be to, Putinas atskleidė „Roscosmos“ vadovo Jurijaus Borisovo melą, sakydamas, kad Rusija „iš tikrųjų baigė „Sarmat“ (strateginės raketų sistemos) darbus ir netrukus pradės vykdyti kovines misijas“. Tačiau rugsėjo 1 d. Borisovas pareiškė, kad „Sarmat“ tariamai jau yra kovinėje parengtyje.

 

Be kitų Putino pasisakymų, atkreipkime dėmesį į jo komentarą apie Ukrainos norą tapti Europos Sąjungos ir NATO nare. Jis sakė, kad Kremlius tariamai „niekada neprieštaravo Kyjivo planams įstoti į ES“, bet buvo prieš Ukrainos prisijungimą prie Šiaurės Atlanto Aljanso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(5)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: