Planšetinių kompiuterių rinkos augimas viršija visas prognozes  (8)

Iki 2010 metų pabaigos pasaulyje bus pagaminta 11 milijonų planšetinių kompiuterių, rašo „PC World“, remdamasi „ABI Research“ analitikų prognozėmis. Lyginant su prieš pusmetį „ABI Research“ specialistų padarytomis prognozėmis, dabar jų prognozuojamas iki metų pabaigos pagamintų planšetinių kompiuterių kiekis padidėjo trigubai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo išvadas ekspertai sieja su „iPad“ sėkme, kurio pardavimai per tris mėnesius viršijo 3 milijonus vienetų. Be to, didelė pardavimų dalis teks „šventiniam“ ketvirtajam ketvirčiui. Todėl reikia tikėtis naujų įrenginių gamybos rugsėjo pradžioje. Tačiau pabrėžiama, kad išties masiniais planšetiniai kompiuteriai taps po trijų metų.

Į planšetinių kompiuterių rinką jau atėjo praktiškai visi stambieji kompiuterių gamintojai. Ir jau konkuruojama ne tik kaina ar dizainu, bet ir visai specializuotais sprendimais. Štai bendrovė „Xplore“ pranešė pristačiusi naują fiziniam poveikiui atsparaus planšetinio kompiuterio modelį. „Xplore iX104C4HD“ pavadintas kompiuteris gali atlaikyti bent 26 kritimus ant žemės iš 2 metrų aukščio, teigiama bendrovės pranešime.

Kompiuteryje naudojamas pagal „AllVue Xtreme“ technologiją pagamintas skystųjų kristalų ekranas. Gamintojų teigimu, jame vaizdas bus matomas bet kokiomis apšvietimo sąlygomis, net ir tiesioginėje saulės šviesoje. Ekranas – sensorinis, kompiuterį galima valdyti ir pirštais, ir naudojant specialią lazdelę. „Xplore iX104C4HD“ įdiegtas „Intel Core Duo“ procesorius, kompiuterį valdo „Windows 7“ OS. Kol kas daugiau techninių kompiuterio savybių neatskleidžiama. Tikėtina, jog ateityje sulauksime dar daugiau specializuotų planšetinių kompiuterių.

„ABI Research“ taip pat prognozuoja dvigubai padidėjusią „netbook“ aparatų gamybą 2013 metais, taip neigdama paplitusią nuomonę, kad jie tapo populiariais dėl savo pigumo nešiojamųjų kompiuterių atžvilgiu. Tačiau manoma, kad 2014 ir 2015 metais „netbook“ populiarumas mažės.

„ABI Research“ specialistų manymu, šiais metais „netbook“ pardavimų apimtys sieks 60 milijonų įrenginių. Jų gamybos lyderėmis yra bendrovės „Asus“ ir „Acer“. Kiekviena iš jų užima apie 30% šios rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)