„Prasideda hibridiniai aljansai.“ Trečiasis pasaulinis karas. Generolas skelbia, kas nutiko  ()

Malomužas atsakė į nerimą keliantį klausimą apie Trečiąjį pasaulinį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien matome, kad Rusiją remia (daugiausia neoficialiai) kai kurios šalys. Pirmiausia tai Iranas, Šiaurės Korėja, Kinija, Indija. Jos vienaip ar kitaip padeda V. Putinui, bet kartu nepraranda ryšio su Vakarų pasauliu. Kalbama apie savotišką hibridinę koaliciją, kuri akivaizdžiai netraukia iki koalicijos, skirtos konfrontuoti su visa Vakarų civilizacija.

Tokią nuomonę interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novostej“ išsakė buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas, armijos generolas Mykola Malomužas.

Pasak eksperto, ne veltui visi Irano vadovai iš visų pusių šaukia, kad „mes netiekiame ginklų“ ir „mes nesame konflikto šalis“, t. y. oficialiai Iranas bet kokiomis priemonėmis neigia prisidėjęs prie Rusijos agresijos, nors neoficialiai su ja bendradarbiauja karinėje srityje. Tą patį daro Kinija ir Šiaurės Korėja.

„Taigi teigti, kad tai yra tiesiogiai pasaulinio lygio koalicijos, formuojančios tam tikrą pasaulinę konfrontaciją, ašis, neįmanoma. Rusija nėra tokia stipri šalis, kad galėtų konsoliduoti pusę pasaulio prieš Vakarų civilizaciją“, - pažymėjo Malomužas.

Generolas taip pat pabrėžė, kad įvairios šalys bando spręsti savo problemas Rusijos ir Ukrainos karo sąskaita, nepaisydamos, kad tai yra tarptautinės teisės pažeidimas, t. y. karas joms palankus, kad turėtų pajamų, strateginės įtakos, galimybę pozicionuotis. Jie laukia, kas laimės. Šiandien jie padeda Rusijai, o kažkur lygiagrečiai bendradarbiauja su Vakarais. Pavyzdžiui, Kinija, Indija ir Turkija yra galingai ekonomiškai susijusios su Vakarų šalimis.

 

„Taigi tai tokie hibridiniai aljansai. Vienos šalys yra arčiau Rusijos, pavyzdžiui, Iranas ir Šiaurės Korėja, kitos – šiek tiek toliau, bet kiekviena šalis vadovaujasi savo interesais, taip pat ir Baltarusija, kuri šiandien žaidžia savo žaidimą“, - sakė ekspertas.

„Matome, kad autoritariniai lyderiai remia Putiną. Tačiau tai dar nėra pasaulinio karo, kuris sugriaus pasaulio tvarką ir prives prie branduolinio karo, formatas“, - apibendrino Malomužas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()