„Europai gali grėsti visiška griūtis.“ Skelbiamas rimtas pavojus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

xilix 2023-10-11 09:54
Niekinis straipsnis. Ir penktokui aišku tai, kas parašyta.
Magnus 2023-10-11 10:00
Tik penktokui ir aiškui.
HardAxe 2023-10-11 12:02
Kijivo pralaimėjimas būtų karo pabaiga ir šaltojo karo pradžia. Rusija pradėtų atsigavimą, abi pusės pradėtų dideles ginklavimosi varžybas.
Benediktas 2023-10-11 12:25
Kiek laiko karas išliktų šaltas? Jau seniai nėra jokio šalto karo, kai pasijunge ir Iranas, padedamas Hamas prieš Izrealį. Dar nedaug ir bus karas Vakarai+Ukriana+Izraelis vs Rusija+Iranas+Kinija. Diktatoriai vienijasi ir kyla į mūšį.
SPeed_FANat1c 2023-10-11 13:27
net ir kijevo laimejimas jei jie laiko laimejimu ruskiu isvaryma, gali reiks kad rusijap radetu atsigavima. Reiktu isvis ruskiu valdzia nuverst.
HardAxe 2023-10-11 15:30
priklauso kas ten bus po kijivo laimėjimo. Baronas jau senas, ekonomika stovi ant ausų. Be karo nedirbs dviem etatais tankų kepimui. Užtruks šiek tiek laiko pastatyti naują baroną (tikiuosi). O tada turės mažiau spygliuotų kasnelių negu eu (visokie *stanai, *džianai). Jei mum duoda pasiruošti 10-15metų, negi neįmanoma pasiruošti atgrąsyti pakankamai stipriai? Gal reikėtų kelis gripen`us nusipirkti? Pasiruoštų kelios kartos pilotų, jie pigiai išlaikomi, aptarnaujami praktiškai lauke...
immortallt 2023-10-11 18:15
Maskoliams pradėti šaltąjį karą nulis šansų dabar. Technologiškai atsilikę tiek, kad net II pasaulinio karo laikų tankus pradėti gaminti rimtesniais kiekiais jiems milžiniškas iššūkis. Iki šiol gelbėjo pinigai. Pinigai baiginėjasi, užtat kinai ir nesibičiuliauja tiek. Turint omeny visus vykstančius įvykius, ir kad aukso kaina neauga (įskaitant ir aukštą infliaciją), tai sakyčiau auksą sėkmingai maskoliai pardavinėja jau kuris laikas. O kokia nauda kinams atvirai įsitraukti į maskolių ar palestiničių "lost cause". Palestinai apsiginti ar laimėti galimybių tiek pat, kiek maskoliams Ukrainą per 3 dienas paimti. Net jei kinai pradėtų masinį ginklų tiekimą maskoliams, kad imti Ukrainą, jau nulis šansų paimti jiems, net jei gautų tiek pat technikos ir amunicijos, kiek turėjo prieš pat pradedant karą, o tiek tikrai negaus. Pradėjus atvirą karinį konfliktą kinams, jie gaus jūroje ir ore į skudurus, žiauriai. Kinai galbūt pasivytu ore ir jūroje karine galia po 30-50 metų, bet iki tol turės milžiniškų ekonominių problemų, kurios pasiųs šalį atgal. Va ir jau net dabar protestai pas maskolius prasidėjo, dujų gręžinyje, kuris eksportuoja į Kiniją. Tai jei nesugebės net dujų patiekti, kam kinams reikalingi tokie "partneriai", kai dar jų įmonės gali gauti baną pelningose rinkose
HardAxe 2023-10-11 23:11
jei orkai gaus neribotą kiekį ginklų, tai ukrainai bus labai labai liūdna. Žmonių jie turi daugiau, galės atidaryti dar kelis frontus. Nuo pernai metų pagrinde žuvo wagnerio brigados, reguliarios armijos lygis turejo atsistatyti kažkiek. Ką kinai sugeba aš neįsivaizduoju. Bet jei prasidės atviras karas tarp dviejų branduolinių valstybių, nieko gero laukti nederėtų. Jericho serialą reik pažiūrėti įkvėpimui.
donatasv 2023-10-12 00:41
Pirma reikia nutart kas yra Ukrainos pralaimėjimas tada galima kalbėti toliau. Putinas iškrutino hamas užpuolė izraelį, nes izraelis jau buvo pradėjęs kalbėt apie ginkluotės tiekimą Ukrainai. Erdoganą tampo už ūso lygiai tai pat. Erdoganas links per daug į vakarus pakrutins kurdus, sirus. Iš visko sprendžiant konfliktas plečiasi ir plėsis kuom toliau tuo labiau. Politikai radikalėja gesint Ukrainos gaisrą reikia kuo greičiau. Nes visas šitas klausimas tuoj išvirs ne į tai ar išliks Ukraina, o rytai vs vakarai pilnu pajėgumu. Immortall kinas nieko negaus jūroje mesk savo 1990 vadovėlį nes jis tinkamas tik šiknai nusivalyt info pasenus. Rusui daug ginklų tiekt ir nereikės. Vajė rusas su 1945 metų tankais Ukrainą puola. Atvažiuos Ukraina su nato standartu ir taškys ruskį. Haubicos ledinės neatlaikys ruskis. Ar neatlaiko? Tas Ukrainos pranašumas gali pradėt labai greitai blėst dėl augančių konfliktų skaičiaus. Mano nuomonė buvo visada atiduot tą sušiktą kryma, su salyga, kad leidžia stot Ukrainai į nato. Susigrąžinti Ukrainiečius iš krymo jei dar yra ten jų likę. Ir gyvent toliau. Čia ką laimėjo rusas? Nu priklauso nuo to iš kurios pusės pažiūrėsi. Atėjo ivanas su 2 pasaulio armija ir kas iš jos liko? Paverks Ukraina ir nusileis ant žemės nes putinas pakankamai gerai moka manipuliuoti ir stumt į kraštutinumus. Nes jei konfliktas plėsis ir kinija įsitrauks tada laikykitės visi ir tikimybė, kad neliks Ukrainos, o gal net ir mūsų bus labai didelė. Ukrainos konfliktą remia Europa ir verkia, kad ginklai baigiasi, gamint nespėjam. Čia reiks keletos metų kol iškrutins viską iki normalių pajėgumų. Šitą žino rusas ir kinas. Tas pasakymas ruskis per 7 ar 10 metų atsigaus ir vėl puls? Ką puls Ukrainą kuri bus nato? Kaupė ginkluotę daugiau nei 10 metų, dar krūva atsargų iš šaltojo karo laikų ir ką užpuolęs net ne nato šalį padarė? Nieko. Ką po 10 metų padarys? Taip kad nustokit tikėt Ukrainos pasakomis, kad ji čia gina vakarus. Parodė vakarams kiek verta ruso armija. Parodė Europos trūkumus, Europa apsiginkluos ir rusas toliau galės rėkt kaip jis mes atominę, bet pult bijos nes žino, kad pasikraus malkų, o jei toliau eskaluosit konfliktą tai mūsų visų lauks sunkūs laikai. Stabūklinga vakarų technika būna tik tol, kol neatvažiuoja iki fronto.
immortallt 2023-10-12 08:46
HardAxe, turėjo iš esmės neribotą kiekį ginklų. Stipriai sumažėjo. Turėti neužtenka, reikia sugebėti atsigabenti, apmokyti karius, aprūpinti įranga, amunicija, ištekliais. o maskolis atlaiko? Kokie nuostoliai eina, ir kiek sugeba per parą pagaminti, kad nuostolius kompensuoti? Kaip sekas biudžetą subalansuoti? Kinai į pagalbą atbėgo maskoliams? Kinai ant popieriaus turi stiprų laivyną, o kai pradedi skaityti apie jų "galingiausius" laivus, nebe tokie gražūs pasidaro. Kinų ant žemės neužpulsi, čia tiesa.
HardAxe 2023-10-12 08:55
turbūt puls kažkurį *staną. Išsibėgios/atitols jie po dabartinio karo. Jei puls Lietuvą, pralaimės nuo nato. Nu bet kas iš Lietuvos liks? Trys miestai per sieną pasiekiami altilerijos. Mum reikėtų stengtis, kad naujas konfliktas neprasidėtų kažkur mūsų teritorijoj.
immortallt 2023-10-12 09:05
Kad ruošiamasi veiksmams Lietuvos atžvilgiu matysis iš technikos judėjimo. Dabar esamos technikos kiekis palei NATO sienas yra mažiausias nuo SSRS žlugimo. Visa technika, kas veikia, sukaupta Ukrainoje. Iš Ukrainos patraukti technika tapatu teritorijos praradimui. Taip kad ne, pati į karą dviem atvirais frontais nesitrauks. Net Ukrainoje uždarė frontą Kyjivo kryptimi pakankamai greitai.
SPeed_FANat1c 2023-10-13 20:13
ukrainos pralaimejimas - teritoriju okupacija, zmoniu zutys, sugriauti dalykai. Na zmoniu gyvybiu nebeatgaivinsi, tai lieka teritorijos ir sugriauti dalykai. Rusas turi grazint teritorijas ir apmoket uz atstatayma ir neuzdirbta pelna kuris galejo but uzdirbta jei nebutu reikeje kariaut. Nu ir moralines kompensacijos artimiesiems uz zuvusius, cia kazkokia suma nusistatyt kiek gyvybe ar suluosinimas vertas.
Hmz 2023-10-16 08:38
Donbasą irgi atiduoti ar kaip?
SPeed_FANat1c 2023-10-16 18:53
jo, problemos tai neissprestu, tai tik atidetu . Gal karo nebutu, bet ruskiams tai butu zenklas kad taip galima daryt. Nebent is ukrainieciu perspektyvos ziurint, gal ir butu atidavimas tam kad nemirt tiesiog. Bet kol mums mirtis negresia del to, tai skubet ner ko. Kad problema issprest, reik ne tik kad neatiduot, bet dar ir sunaikint vezi (rezima ruskiu)