„NATO gali paskelbti karinį pavojų. Visiška Suomijos įlankos blokada“  ()

Rusija laikoma pagrindine įtariamąja Europos dujotiekio „Balticconnector“ sabotaže.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija laikoma pagrindine įtariamąja Europos dujotiekio „Balticconnector“ sabotaže. NATO jau pažadėjo „kietą atsaką“ asmenims, atsakingiems už incidentą, ir tai yra labai blogas signalas Maskvai.

Tokią nuomonę savo tinklaraštyje išsakė Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

Dujotiekis buvo išjungtas Baltijos jūroje atkarpoje tarp Estijos ir Suomijos. El Muridas mano, kad organizuoti sabotažą šiame regione nebuvo gera idėja. Faktas yra tas, kad Rusijos Federacija turi keletą pažeidžiamumų.

„Baltijos dujotiekio istorija labai negera... NATO gali paskelbti karinį pavojų ir tiesiog uždaryti Suomijos įlanką tarp Estijos ir Suomijos laivybai. Tai iš tikrųjų atves Sankt Peterburgo ir Ust Luga uostus iki nulio... Beveik ketvirtadalis Rusijos tiekimo jūra sustos, ir tai yra daug blogiau nei bet kokios kainų lubos ir koridoriai“, – sakė Rusijos ekspertas.

Jis pažymėjo, kad šiuo atveju tik laivynas pajėgtų nutraukti blokadą, tačiau yra pagrindo manyti, kad Maskva nedrįs tokiam eskalavimui. Žodžiu, Kremlius mėgsta „kariauti“ su NATO, tačiau iš tikrųjų jis nenori supykdyti šio aljanso.

Be uostų, pažymėjo Muridas, nukentės ir Rusijos anklavas Europoje – Kaliningrado sritis. Ši teritorija gali patekti į blokadą, o tai bus stiprus smūgis Maskvai.

 

„Bet kuriai šaliai eksklavo teritorijos buvimas yra stiprus galvos skausmas ir migrena. Ir Rusija, gerai pagalvojusi, sukūrė sau antrą tokią teritoriją - Krymą. Žmonės, kurie priėmė šį sprendimą, tikrai pasižymi „puikiais protais“, – teigė Rusijos ekspertas.

Atkreipkite dėmesį, kad „Balticconnector“ buvo apgadintas naktį iš spalio 7 į 8 d., kai Rusijos diktatorius šventė savo gimtadienį. Detalės dar nepaskelbtos. Tačiau žinoma, kad dujotiekis buvo smarkiai apgadintas ir bus atnaujintas ne anksčiau kaip 2024 m. balandžio mėn.

„Balticconnector“ atlieka labai svarbų vaidmenį Europos energetinio saugumo sistemoje. Jo apgadinimas jau lėmė staigų dujų kainų šuolį regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: