Stipru. Zelenskis NATO būstinėje. „Maskva pirmą kartą nusilenkė“ (Video)  ()

Ukrainos prezidentas pirmąkart nuo plataus masto karo pradžios lankosi NATO būstinėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nebegali savarankiškai kariauti karo, kurį pradėjo prieš Ukrainą. Todėl Maskva prašo Irano pagalbos ir pirmą kartą istorijoje nusilenkė Šiaurės Korėjai. Tai pranešė „RBC-Ukraine“, remdamasi Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kalba „Ramšteino formato“ susitikime NATO būstinėje.

Jis pabrėžė, kad Ukraina dabar yra ypatingoje situacijoje, kai reikia be pauzės daryti spaudimą rusams fronte.

„Jūs visi suprantate efektyvios gynybos principus. Būtent tokia gynyba nepalieka priešui šanso pailsėti, atsigauti ar pasirinkti kitą veiksmų taktiką. Rusija prarado iniciatyvą. Mes darome jai spaudimą. Mes! Būtent ukrainiečių drąsa ir jūsų parama lemia tai, kas vyksta mūšio lauke ir, svarbiausia, kas bus mūšio lauke“, – sakė Ukrainos prezidentas.

 

Zelenskis mano, kad įvykių eigą lemia Ukrainos kariuomenė, nepaisant to, kad rusai bando šturmuoti. Šalies vadovo teigimu, Kremlius pats nebegali kovoti su Ukraina, todėl prašo vadinamųjų sąjungininkų pagalbos.

„Rusija pati negali susidoroti su šiuo karu. Jūs matote tai. Jai reikia Irano – Rusija to negali padaryti be „šahedų“ ir kitos pagalbos. Jai reikia Šiaurės Korėjos. Įsivaizduokite – Maskva pirmą kartą savo istorijoje nusilenkė Pchenjanui. Rusijos Juodosios jūros laivynas bėga nuo mūsų karinio jūrų laivyno dronų ir raketų. Tradiciniai rusiškų ginklų pirkėjai mato, kaip dominuoja laisvojo pasaulio gaminami ir ukrainiečių naudojami ginklai“, – pridūrė jis.

 

Prezidentas pabrėžė, kad Rusija, nors ir lėtai, bet užtikrintai, pasitraukia iš įvairių pasaulio geopolitinių lūžių taškų, nes jai trūksta savo jėgų.

„Tačiau tuo pat metu ji vis dar turi pakankamai išteklių konfliktams kurstyti ir paversti juos plataus masto tragedijomis. Tai vyksta Sahelyje, o dar skaudžiau tai gali nutikti Izraelyje ir visame Artimųjų Rytų regione. Turime užkirsti tam kelią. Galime tam užkirsti kelią“, – sakė Ukrainos lyderis.

Zelenskis paragino sąjungininkus dar labiau spausti Maskvą, kad agresorius susilpnėtų ir nespėtų prisitaikyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(0)
(118)

Komentarai ()

Susijusios žymos: