„Bus galingai! Dabar negaliu visko atskleisti...“ Netikėta žinia. Į karą jungiasi nauja jėga (Video)  ()

Zelenskis suintrigavo savo nauju pareiškimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis po vizito Bukarešte prabilo apie „naujos jėgos“ sukūrimą Juodosios jūros regione.

Savo socialiniuose tinkluose jis tradiciškai paskelbė vaizdo pranešimą ukrainiečiams. Jis jį nufilmavo lėktuve.

Sprendžiant iš Zelenskio retorikos, vizitas buvo itin sėkmingas. Iš tiesų prezidentas pareiškė apie Ukrainos ir Rumunijos santykių perėjimą į „strateginių partnerių“ etapą. Buvo pasiekta daug svarbių susitarimų, taip pat ir gynybos srityje.

„Yra gerų susitarimų dėl ginkluotės. Dabar negaliu visko atkleisti, bet sviediniai +, oro gynybos stiprinimas +. Kai kurie dalykai dar rengiami, bus galingai!“, - pranešė Zelenskis.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad Rumunijoje kuriamas naikintuvų F16 pilotų mokymo centras. Ukrainos pilotai, pažymėjo prezidentas, bus pirmieji, kurie bus apmokyti šiame naujame centre.

Vizito Bukarešte metu buvo priimtas sprendimas įgyvendinti keletą labai perspektyvių ekonominių projektų, įskaitant laivybos Juodojoje jūroje klausimą, taip pat transporto koridorių plėtrą. Buvo sutarta dėl naujo geležinkelio transporto koridoriaus, kuris, be kita ko, eis per Moldovą, paleidimo.

 

Šios kelionės metu V. Zelenskis taip pat užsitikrino Rumunijos paramą būsimai Ukrainos narystei ES. Kyjivas šioje organizacijoje įgijo naują sąjungininką.

„Mūsų strateginiai santykiai yra nauja jėga visam Juodosios jūros regionui. Jei pavyks įgyvendinti viską, ką esame suplanavę... šioje Europos dalyje atsiras naujas ekonominio ir saugaus augimo šaltinis“, - sakė Ukrainos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(3)
(142)

Komentarai ()

Susijusios žymos: