Audra fronte. Situacija sparčiai keičiasi. „Puola 3 batalionai. Smogia tankai ir šarvuočiai“  ()

Trys Rusijos ginkluotųjų pajėgų batalionai pradėjo puolimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 Audra fronte. Situacija sparčiai keičiasi. „Puola 3 batalionai. Smogia tankai ir šarvuočiai“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas patvirtino Rusijos karių suaktyvėjimą Avdijivkos kryptimi.

Trys Rusijos ginkluotųjų pajėgų batalionai pradėjo puolimą miesto pakraščiuose, tačiau sėkmės nepasiekė. Tai teigiama spalio 10 d. vakariniame karinio departamento pranešime, praneša Dialog.UA.

Antradienio rytą Rusijos kariuomenė nukreipė artilerijos ir aviacijos ugnį į Avdijivką. Įsibrovėliai bandė prasiveržti pietiniame ir šiauriniame flanguose, kad galėtų apsupti įtvirtintą zoną. Įnirtingi mūšiai vyko Tonenkes, Keramiko ir Pervomaiskės srityse.

Priešas suaktyvino puolimo veiksmus, puolė su  3 batalionais, remiamas tankų ir šarvuočių. Mūsų gynėjai atmušė visas priešo atakas ir neleido prarasti linijų ir pozicijų“, – pranešė Generalinis štabas.

Atkreipkime dėmesį, kad, anot kai kurių Ukrainos karininkų, rusams prie Avdijivkos šiandien per puolimą pavyko išsiveržti į priekį, tačiau, atsižvelgiant į operacijų mastą, labai mažai. Apie operatyvinį Avdijivkos apsupimą nekalbama, padėtis kontroliuojama, nors ir yra sudėtinga.

 

Apskritai galima konstatuoti labai rimtą Rusijos kariuomenės suaktyvėjimą, ką patvirtina ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas. Anot jo, šiandien (spalio 10 d.) visoje fronto linijoje užfiksuoti 75 kariniai susirėmimai, palyginimui, diena anksčiau jų buvo perpus mažiau – 34.

Ypač aktyvi Rusijos kariuomenė Rytų fronte. Tikriausiai tokiu būdu jie bando sustabdyti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir atitraukti jas nuo kontrpuolimo Zaporižios kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(2)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: