Rusai trimituoja apie didžiulę pergalę. OSINT analitikai skelbia, kas nutiko  ()

Rusijos propaganda skleidžia informaciją apie pažangą fronte, tačiau analitikai teigia kita.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-12 Rusai trimituoja apie didžiulę pergalę. OSINT analitikai skelbia, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prorusiški karo propagandistai pranešė, kad Rusijos kariuomenė prie Avdijivkos Donecko srityje pasistūmėjo kelis kilometrus gilyn į priešo gynybą, tačiau analitikai, kurie daro išvadas remdamiesi atvirais duomenimis, nerado jokio vizualaus fronto linijos pasikeitimo šiame rajone patvirtinimo, rašo „Agenstvo“.

„Telegram“ kanalas „WarGonzo“ trečiadienį pranešė apie Rusijos karių žygį Severnojės (į vakarus nuo Avdijivkos), Stepnės (į šiaurės vakarus) ir Berdyčių kryptimi. Kanalas taip pat paskelbė šį žygį žymintį žemėlapį. Kanalas „Du majorai“ (rus. „Два майора“) savo santraukoje rašė apie tai, kad Rusijos kariuomenė pasiekė Berdyčių kaimo pakraščius (3,6 km nuo Rusijos pozicijų). Apie tai pranešė ir Gynybos ministerijai artimas kanalas „Rybar“ (rus. „Рыбарь“), kuris savo reportaže paskelbė žemėlapį, kuriame pavaizduota, kaip Rusijos kariai artėja prie kaimo.

Tuo pat metu OSINT analitikai praneša apie kur kas kuklesnius Rusijos kariuomenės rezultatus šia kryptimi. Projekto „DeepState“, kuris stebi padėtį fronte naudodamas viešai prieinamas nuotraukas ir vaizdo įrašus, žemėlapyje Rusijos karių judėjimo į priekį nematyti. Projektas pastebėjo 2,5 km pilkosios zonos (teritorijos, kurioje vyksta kovos) išplėtimą netoli Krasnogorivkos. Tuo pat metu, remiantis žemėlapiu, iki Berdyčių kaimo pakraščio nuo pilkosios zonos ribų yra daugiau nei 2,5 km.

 

JAV įsikūręs Karo tyrimų institutas (ISW) taip pat nepatvirtino Rusijos žengimo į priekį. Analitikai pažymėjo, kad Rusijos kariuomenė tikriausiai konsoliduojasi prie Avdijivkos, o ne bando visiškai apsupti gyvenvietę. ISW pridūrė, kad Rusijai, norint užimti Avdijivką, reikia daugiau karių, nei ji turi šioje teritorijoje.

Apie Rusijos karo tinklaraščių autorių pranešimus apie Rusijos kariuomenės puolimą Avdijivkos rajone Rusijos kariai pranešė prieš kelias dienas. Jie pasakojo apie masinį Avdijivkos apšaudymą, kurį vykdė Rusijos kariuomenė.

 

Ukrainos generalinis štabas trečiadienio rytą patvirtino, kad Rusijos kariuomenė suintensyvino puolimą Avdijivkos ir Pervomaisko rajone. Kyjivas tvirtina, kad Ukrainos kariai atrėmė visas atakas.  

Avdijivkos įtvirtinimus Ukrainos kariai kūrė nuo 2014 m. Prorusiška žiniasklaida juos vadina galingiausiais Donbase. Rusijos pajėgos bando užimti miestą nuo pat karo pradžios, o kontakto linija į rytus nuo Avdijivkos beveik nesikeičia nuo 2022 m. vasario 24 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(4)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: