Valentinas Mitė. Slaptos informacijos nutekėjimas iš Afganistano turi ir savo teigiamą pusę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2010-07-30 14:55
sis straipsnis dar karta patvirtina kad i mass media numetama tik ta informacija kuri palanki okupantams.saunuoliai wikileak kad visam pasauliui garsiai pasake-"karalius nuogas".o tie kariskiai kurie aiskina kad info paviesinimas kelia gresme tai mazu maziausiai yra juokingi.aisku kad kelia gresme,tik ne visuomenei o ju reputacijai.
cluendo 2010-07-30 15:20
Nereikia taip viskuo naiviai ir tiketi. Informacija buvo nuleakint'a tam tikrais sumetimais, su pacios amerikos ir kitu susijusiu valstybiu zinia. Norit tikekit, norit ne - tai absoliuciai jusu asmenine nuomone.
Sinner 2010-07-30 15:45
Aš taipogi manau kad ta nuleakinta informacija yra paleista tyčia, kaip buferis tikrajai informacijai... Stiliumi gavo saldainį visi ramus, o kad visas šokolado fabrikas toliau yra neberupi nes saldainis toks skanus.. Tai yra mano nuomonė, ji nepagrįsta faktais
Tir4elis 2010-07-30 15:47
Straipsnyje galima sutikti tik su pačiu paskutiniu sakiniu. Daugiau, tai panašu į eilinį parypavimą, "oi koks gi tas karas žiaurus". Na paliks jie ten Karzajaus valdžią. O pasirinkimas yra? Ten dar kokia nors valdžia kurią nors kokia tai valdžia laikytu visi yra? Aišku vieniem gal gerai, kiti pyksta dėl korupcijos, tretiems visai priešas. Bet tai jau kažkas, pradžia nuo kokio tai taško. Nes buvo vieni ir kas gavosi? Užvaldė viską religiniai manjakai ir turim ką turim.. O į civilius tai gali nekreipt dėmesio kariškiai, bet nemanau, kad visi. O, kad fanatikams jie tik "patrankų mėsa" bei priedangos priemonė tai jau senai aišku. Taigi geriau reikia žiūrėt ne kaip pabrukus uodegas ir spjovus nors į kokį prestižą bei veiksmų bei aukų tenais prasmę, o kaip vieną kartą pabaigt tenykščius reikalus. Nes tarkim JAV iš ten išeina. Ir kas tada? Alkaidos ir kiti barzdoti "chebrantai" klykia kaip jie vos ne kepurėm amerikonus prikūlė ir tūkstančiais verbuoja mažaraščius bei šiaip pasireikšt norinčius asmennis į teroristų gaujas plintančias po pasaulį. O tada tai jau būtu karas ne tolimajame Afganistane, bet tame pačiame Niujorke, Vašingtone, Londone ir t.t. Ką tada sakys "dejuotojai"? "Oi kaip blogai, kad JAV ir co nesugebėjo terorizmo pažabot".. O bendradarbiaujančių asmenų pavardžių paviešinimas sakykit ką norit, bet yra tikras idiotizmas..
Tir4elis 2010-07-30 15:50
Įdomi nuomonė. Verta panagrinėt. Bet kas gali būti tokiu būdu slepiama? Dar didesnės aukos? Dangstomas kažkoks nenorimas rodyti iki ateis laikas veiksmas? Atitraukimas dėmesio nuo krizės problemų? Kaip manote kas gali būt tokio svarbaus, kad nebaisu ir savo prestižą pagriaut ?
andriulis 2010-07-30 16:06
Na man seniai aisku tai, kad istorijos vadovelio ismokimas atmintinai nieko nereiskia jog tas zmogus tikrai zino istorija. Ar paskaites kazkoki laikrasti gausi doze informacijos to ka turi zinoti. Per daug nesigilindamas pritariu sitos informacijos paviesinimui. Jei tai ne JAV mesta antis, tai juos labai labai patampys uz usu.
Donattello 2010-07-30 19:05
Pasekmes, ir ar teisingai ar ne pasielgė wikileaks, kad išplatino medžiagą, kaip visad sužinosim kai viskas aprims.
Mitas 2010-07-30 20:08
Nors karyba aš nesidomiu, bet taip pat pritariu šios informacijos paviešinimui. Žadėjo dar daugiau dalykų paviešinti, lauksim.
qriuqriu 2010-07-30 22:02
bln straipsnelis visiskai neatsako i kelis labiausiai rupimus klausimus 1.:ar uzpuolimas suverenios salies tarptautineje erdveje nelaikomas nusikaltimu(kad Afganistanas= valstybe, turbut niekas nesigincys) 2. narkotiku klausimas: man asmeniskai Kosovas asocijuojas tik su narkotiku transportavimo baze is Afganistano...3.Ka mazos Europos valstybes, savo karinem pajegom atstovauja? NATO? JTO? jei NATO tai vadinas isimtinai JAV, ES del to geda turetu but...kokiu budu vykdomas karas su kokiom peripetijom kokia zvalgyba turetu but idomu tik kinieciams bei rusams....visi kiti bbd ...kad paviesino tai nekeicia esminiu klausimu tai labiau liecia nesvarius skalbinius JAV pajegose....
bahuriux 2010-07-30 23:00
qriuqriu teisingai iskelei klausima, pritariu tau. Deja atsakymu neturiu.
DJ_LFS 2010-07-31 03:24
kartais zurnalistai vaikydamiesi populiarumo daug zalos pridaro, nera jie angeliukai, tiesiog dideli garbetroskos
rokazaz 2010-07-31 07:35
Idomiai
Freeman 2010-07-31 08:52
NATO 5 straipsnis. Nereikia baisiai priespastatyti ES ir NATO praktiskai visos svarbiausios valstybes priklauso abejo, sajungom. o kaip turi buti vykdomas karas? be peripetiju?, J. Assang'as varo apie paviesintus ziaurumus ir nuostolius. bet tai juk KARAS vyksta, nieko jame grazaus nera, nei viename kare. kalbama taip tarsi visi tiketusi is karo svarumo, aiskumo ir gerio, bet pasirodo jie atranda kad karas yra ziaurus su dideliais nuostoliais. pievas sneka.
Edgaras 2010-07-31 12:20
UN Article 51. Slove Neokonservatoriams!
qriuqriu 2010-07-31 21:17
to Freeman: kai JAV netures mirties bausmes tada bus galima lygint su ES(zmogaus teisiu srity), kol kas jie stovi kitoj barikadu pusej niekuo neissikirdami nuo rusu ar kinieciu, narkotiku plantaciju augimo statistika kalba pati uz save ir tikrai nepatikesiu kad jankiai ne prie, tuo labiau kad puse lupu apie tai kalbama is oficialiu saltiniu, tai bazes Uzbekistane(ar kurioj ten) bei Kosove O(del kurio nepriklausomybes neaiskumu visdar daug) pilnai gali sitam tikslui tarnaut...del uzpuolimo valstybes koks bebutu rezimas ar vidine tvarka joje, tai sry nesutiksiu jokiais budais kad valstybe tegu ir dominuojanti pasauly turetu teise kistis, tam yra JTO (gal pavadinimas siuo metu kitas) ir jos sankcijos tol kol ta valstybe neatitiks visuotinai pripazistamu normu tarptautinej erdvej, as uz tokiu valstybiu pilna izoliacija+ su galimybe jei grasina kaimynams pakeist esama valdzia karine intervencija, Afganistanas niekam negrasino jei jau ieskant skirtumu nuo Irako diktatoriaus Husseino (nors ten ir kabliuku nemazai, ypac matant kaip ribotos atsakomybes kompanijos su JAV valdzios palaiminimu pumpuoja ju isteklius) ...
qzar 2010-07-31 22:13
Mirties bausmes nereikalingos sakai ? tai ka geriau laikyti visus laikyti kurie gavo iki gyvos galvos ? kam jie reikalingi visuomenei ? gal tau ? zudo zmones o poto gauna iki gyvos galvos ir sedi ant mokesciu moketu galvu tokius tik susaudyti nes naudos jokios Kaip ir dauguma kalinciu kaleimuose nes dauguma ju nepasitaiso .
Mitas 2010-07-31 22:31
Tokiu požiūriu besivadovaudamas bet kas gali užimti kitą šalį. O kai į tavo namus kas nors įsilauš, tai tik neskubėk kviesti policijos ar pats kovoti su įsilaužėliu, neišsiaiškinęs, ar įsilaužimo priežastys nėra pakankamai svarios.
qriuqriu 2010-08-01 10:17
qzar: lygiai tokia pacia logika gali pritaikyt tiek pensininkams tiek nepagydomiems ligoniams tiek invalidams...o reikalingi jie tam kad visuomene greiciau keistus, darydama isvadas kodel tiek daug isauginam tokiu, kuriuos uz grotu reiks laikyt ilgai...
lightfire 2010-08-01 17:29
paviešino didžiąją dalį ir taip viešų dalykų. Didžiąją dalį slaptų (ir ne velti) dalykų - o norėjo kaip tik neva esminį klausimą viešinti - nieko iš to neišėjo dėmėsio ištroškusiems veikėjams - pavapėjo, pašūkavo hipiukai ir to viskas baigiasi
lightfire 2010-08-01 18:14
Bje, Mitės sraipsnis- netipiškas jam. Jei autorius būtų labiau domėjęsis, būtų radęs krūvą kritiškų ir realių straipsnių, reportų iš Afganistano - ne nušlifuotą vaizdelį, ne agentūrinį, o realią padėtį, kokia atsispindi nulykintuose dokumentuose (beje, jie iki 2009metų datuojami, tad reali praeities padėtis)