Visiškas krachas. „Kas galėtų nupirkti mums juodų maišų.“ Rusai skelbia pritrenkiantį prašymą (Video, foto)  ()

Blickrygas, kurio Rusijos ginkluotosios pajėgos tikėjosi, planuodamos apsupti Donecko srities Avdijivką, visiškai žlugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blickrygas, kurio Rusijos ginkluotosios pajėgos tikėjosi planuodamos apsupti Donecko srities Avdijivką, visiškai žlugo.

Tai liudija tiek Ukrainos kariuomenės pranešimai, tiek socialiniuose tinkluose paskelbti vaizdo įrašai su nepavykusio bandymo šturmuoti miestą iš karto iš kelių pusių pasekmėmis, tiek pačių rusų prisipažinimai, rašo nv.ua.

Milžiniškus priešo nuostolius visų pirma rodo okupantų pranešimai apie daugybę sužeistųjų Donecko ligoninėse, kurias laikinai kontroliuoja Rusijos Federacija, taip pat jų prašymai atnešti „juodus maišus“.

„Atvyksta daug mūsų sužeistųjų. Jie atvyksta alkani, be švarių drabužių. Labai reikia švarios patalynės… O ir maisto tikrai reikia. Labai  daug mūsų kovotojų nuo Avdijivkos… Be to, kas gali nusipirkti maišų lavonams? Jie labai reikalingi. Prašau, kas galite, nupirkite tokių maišų“, – savo „Telegram“ kanale paragino viena iš Rusijos karo nusikaltėlių bendrininkių.

O kadangi Rusijos Federacija savo „patrankų mėsos“ lavonų paprastai iš mūšio lauko neišveža, ypač esant tokiam didelio karo veiksmų intensyvumui, tai greičiausiai kalbama tik apie tuos kariškius, kuriuos pavyko pristatyti į ligoninę, o kiek dar okupantų palaikų laukuose guli, galime tik įsivaizduoti.

 

 

Kremliaus propagandistai kiek anksčiau džiugiai skelbė apie neva svarbias pasiektas taktines sėkmes šia kryptimi, įskaitant geležinkelio užgrobimą ir strategiškai svarbią aukštumą, tačiau ir čia viskas pasisuko kita linkme.

Kalbant apie rezultatus, kuriuos jiems pavyko pasiekti, pasak ISW, tai užimti  tik apie 4,52 kvadratinio kilometro  teritorijos, puolant iš įvairių krypčių aplink Avdijivką, nepriartėjant nei prie paties miesto, nei prie maršruto, kuriuo užtikrinamas jo aprūpinimas, jau nekalbant apie kažkokį „katilą“. Remiantis informacija iš atvirų šaltinių, pirmosiomis dienomis Avdijivkos apylinkėse rusai prarado apie 30 įvairios šarvuotos technikos vienetų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(0)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: