Zelenskis perspėja Baltijos šalis. Kas vyksta  (6)

Rusijos propagandistai ragina užgrobti salą, kad būtų galima kontroliuoti regioną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija bando destabilizuoti Baltijos jūros regioną, o Rusijos valstybiniai propagandistai ragina užgrobti Gotlandą, kad perimtų šio regiono kontrolę, esant galimybei, kad Rusijos Federacija planuoja panašią invaziją 2028 m.

Apie tokį rusų norą paskelbė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Prezidentas pasakė, kad  iš Odesos kreipėsi į Jungtinių ekspedicinių pajėgų susitikimo dalyvius – tai regioninio bendradarbiavimo Šiaurės Europoje formatas, kuriame dalyvauja Jungtinė Karalystė, Švedija, Danija, Estija, Suomija, Islandija, Latvija, Lietuva, Nyderlandai ir Norvegija.

„Susitikimas įvyko Švedijos Gotlando saloje, ir tai yra galingas signalas, labai simboliška vieta lyderiams kalbėti apie Europos saugumą ir ilgalaikę patikimą mūsų šalių, mūsų žmonių apsaugą. Jei pažiūrėtume į žemėlapį, iš karto galėtume suprasti, kodėl Rusijos valstybės propagandistai ragina užimti šią salą. Gotlandas kontroliuoja visą regioną. O Rusija taip bando destabilizuoti šį regioną“, – pabrėžė Zelenskis.

„Kai 2022 m., prasidėjus plataus masto karui, kalbėjau Švedijos parlamente, kalbėjau būtent apie tai – kaip svarbu, kad kiekvienas būtų stiprus Europoje, visose žemyno dalyse, kiekviename strateginiame taške, tokiame kaip Gotlandas, nuo kurio priklauso bendras saugumas. Ir, beje, esu dėkingas už šiandieninį baigiamąjį Jungtinių ekspedicinių pajėgų vadų susitikimo pareiškimą. Tvirtas pareiškimas. Parama Ukrainai“, – pridūrė šalies vadovė.

 

Visų pirma, pareiškime kalbama apie paramą Ukrainos keliui į NATO ir aiškų Rusijos agresijos pasmerkimą, taip pat apie pasirengimą tinkamai padėti Ukrainai, kol karas bus laimėtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(10)
(68)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: