„Tvyro baimė ir pasibjaurėjimas.“ Karas viską pakeitė  ()

„Per represijas ir propagandą jie bando skleisti šį nenormalų normalumą visai visuomenei.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos konsultantas Abasas Galiamovas, buvęs vienas iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalbų rašytojų, savo „Telegram“ kanale rašo:

Pora mano pažįstamų iš aparato, turėjusio galimybę dalyvauti uždaruose KGB aukšto rango žmonių – tų, kurie dabar užima postus dešinėje ir kairėje Putino pusėse – surengtuose susirinkimuose, sakė, kad juokais jie reguliariai cituodavo seną KGB pokštą: „Mūsų trys mėgstamiausi būdai yra šantažas, kyšininkavimas, provokacija“.

Sakė kaip ir nerimtai, bet gerai žinoma, kad kiekviename pokšte yra tik pokšto grūdelis. Tiesą sakant, nenormalumas šioje aplinkoje – ne visoje, bet bent jau žymioje jos dalyje – jau seniai buvo laikomas normaliu. Dabar per represijas ir propagandą jie bando skleisti šį nenormalų normalumą visai visuomenei. Viešai stoti į atstumtųjų, kurie nupjauna vaikams galvas, pusę vien dėl to, kad šie atstumtieji nusiteikę prieš Ameriką – reikia gi taip sugalvoti.

Ilgą laiką režimas sugebėjo išlaikyti piliečių simpatijas, nes apsimetė esąs adekvatus. Dabar situacija keičiasi. Grynai estetikos lygmeniu dauguma jau patiria baimę ir pasibjaurėjimą matydami Rusijos politiką. Socialinė valdžios bazė traukiasi ir ilgainiui susitrauks iki 8-10 proc. Visi kiti slapta lauks savo pabaigos.

 

Jei ne karas, režimas šioje valstybėje galėjo egzistuoti dar kurį laiką – negarantuotai, bet pabandyti buvo galima. Tačiau karo situacijoje – nesėkmingai ir suryjant vis daugiau išteklių – tai padaryti bus vis sunkiau...

Vienu metu Leninas sakė, kad jei ne Pirmasis pasaulinis karas, revoliucija Rusijoje galbūt nebūtų įvykusi daugelį metų ir net dešimtmečių.

Karas viską pakeitė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(2)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: