Beprotybė Rusijoje. „Prie karinių komisariatų yra eilės...“  (4)

Putinas karui Ukrainoje skiria beprotiškus pinigus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visapusiško karo pradžioje Rusija nebuvo pasirengusi tokio masto kovai, tačiau per pusantrų metų V. Putinas milžiniškomis išlaidomis sugebėjo paleisti karinį-pramoninį kompleksą. Taip, dėl sankcijų rusai negali greitai pagaminti kai kurių aukštųjų technologijų karinių produktų (lėktuvų, tankų, valdymo sistemų, didelio tikslumo raketų), bet, deja, jie gamina visa kita. Putinas du ar tris kartus padidino karinį biudžetą. Pinigai tam eina upėmis.

Tai Rusijos opozicionierius, buvęs Valstybės Dūmos deputatas Genadijus Gudkovas papasakojo interviu su Vasilijumi Golovanovu „YouTube“ kanalui „GUDKOV“.

Eksperto teigimu, Rusijos Federacija yra sukūrusi gamybą visko, ką galima sukurti atsižvelgiant į sankcijų politiką. Ekonomika buvo perorientuota į Rytus, o pinigai į biudžetą ateina nuolat. Be to, neseniai pasirodė žinių, kad Graikija ir kai kurios kitos šalys beveik dvigubai padidino rusiškų dujų pirkimą.

Deja, V. Putinas nuėjo keliu, kuris pasirodė esąs veiksmingas ir efektyvus. 

„Privalau jums pasakyti tiesą, ir prieš išsakydamas šią informaciją, ją dar kartą patikrinau. Prie kai kurių karinės įskaitos įstaigų Rusijoje stovi eilės dėl beprotiškų pinigų, kurie duodami, jei pasirašai sutartį ir eini į frontą. Leningrado ir Maskvos srityse eilės stovi nuo 4 val. ryto“, - sakė politikas.

 

Gudkovas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad į frontą siunčiamas marginalusis sluoksnis, todėl jie taip ir elgiasi. Ir jų žmonos mielai palydi savo sutuoktinius į frontą, tiesiai šviesiai sakydamos, kad jų vyrai joms reikalingesni kare, nes tada iš jų bent jau gaunami pinigai.

„Šis moralės ir etikos marginalizavimas, kurį dabar provokuoja Putinas, yra gana platus. Todėl kai jie sako, kad mes užverbavome 367 000 žmonių, aš nežinau, kiek jie jų užverbavo, bet tai, kad žmonės eina į frontą mirti už pinigus, yra visiškai neabejotina“, - reziumavo opozicionierius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(47)
(82)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: