Turi tikslų. „Nori užpilti napalmu.“ Kam rusams Avdijivka (Video)  ()

Savo naujuoju puolimu Rusijos ginkluotosios pajėgos siekia trijų tikslų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai neatsisako ketinimų užimti Avdijivką, nuo spalio 15 d. šioje fronto dalyje tęsiasi įnirtingos kovos. Savo naujuoju puolimu Rusijos ginkluotosios pajėgos siekia trijų tikslų, informacinėje laidoje pažymėjo legiono „Svoboda“ karys, Vidaus reikalų ministerijos majoras Maksimas Morozovas.

Visų pirma, kariškis pažymėjo, kad miesto užėmimas priešui, už kurį kovojama jau beveik 9 metus, būtų simboliškai „didžiausia pergalė“.

„Pirma - tai simbolika. Juk Avdjiivka jau 9 metus yra Ukrainos gynybos taškas. Jau 9 metus rusai Avdijivką ima tik „burna“ - iš propagandistų galima išgirsti, kaip norima Avdijivką užpilti napalmu. Jei pagaliau jie paims Avdijivką, tai jiems po 9 metų tai bus didžiulė pergalė, apie kurią bus galima trimituoti visuose savo televizijos kanaluose ir net pasaulio žiniasklaidoje“, – atsakė Morozovas.

Tačiau Avdijivkos okupacijai yra ir taktinių, ir strateginių priežasčių.

„Dabar dėl taktinės (priežastis - vyriausiasis redaktorius). Avdijivkos užėmimo atveju priešas galėtų taktiškai tęsti puolimo operacijas Niujorko, Konstantinivkos, Pokrovsko kryptimis“, – aiškino Morozovas.

Tai taip pat padėtų priešui sulėtinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi Donecko kryptimi ir priverstų Ukrainos vadovybę perkelti rezervus iš tų krypčių, kur gynėjai šiuo metu turi teritorinių sėkmių.

 

„O dabar strateginė ir, mano nuomone, pati logiškiausia priežastis - Avdijivka yra puikus tramplinas mūsų puolimui Ukrainos Donecko mieste. Antroji strateginė priežastis - dėl rusų veržimosi mūsų vadovybė būtų priversta pervesti rezervus iš taip pat svarbių krypčių – iš Zaporižios ir Bachmuto“, – sakė jis.

Atskirai Morozovas pabrėžė, kad patį miestą – jo infrastruktūrą – Rusijos kariuomenė visiškai sunaikino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: