„Situacija pasikeitė visiškai. Laimėjome pirmąjį karo etapą.“ Fronte didelės permainos (Video)  (4)

„Karas laimimas ne tik frontu.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-16 „Situacija pasikeitė visiškai. Laimėjome pirmąjį karo etapą.“ Fronte didelės permainos (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos politikos strategas ir karo-politikos apžvalgininkas Serhijus Gaidai skeptiškai įvertino Zelenskio pareiškimą, kad plataus masto karas tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos yra paskutiniame etape.

Pirmąjį karo etapą mes jau matėme ir iš tikrųjų jį laimėjome. Tai atsitiko dėl aukštos Ukrainos pilietinės visuomenės, kariuomenės ir atskirų bendruomenių saviorganizacijos, taip pat dėl ​​Rusijos kariuomenės nenoro kariauti. Šiandien visa tai pasikeitė“, – interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novostei“ sakė Serhijus Gaidai.

Kaip pastebėjo ekspertas, į valdžią sugrįžo biurokratai, matome labai neefektyvų valdymą, korupciją šalyje. Tuo pačiu metu priešas tapo kitoks. Jis paleido savo karinį-pramoninį kompleksą, jo kariai pasiruošę kovai, įgyjo karinės patirties, turi įtvirtintas pozicijas.

„Ir aš nematau, kur yra tas resursas, kuris leistų ukrainiečiams artimiausiu metu užbaigti šį karą, - pripažino Gaidai. - Man atrodo, kad pats konfliktas įšalo. Nepaisant to, kad vyksta atkaklūs mūšiai, fronte realių pokyčių nėra.“

 

Analitikas taip pat pabrėžė, kad dabar Ukrainos karių didvyriškumu ir gyvybėmis laimėti nebegalime. Turime laimėti arba su modernesniais ginklais ir su daugiau jų, arba su visiškai kitokia, kardinaliai pakeista kariuomenės ir šalies vadovavimo ir kontrolės sistema, nes karas laimimas ne tik frontu, bet pirmiausia ir ekonomika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(11)
(79)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: