„Hamas“ melas. Izraelis skelbia perimtus pokalbius ir įrodymus, kas sunaikino ligoninę (Foto, Video)  ()

IDF atstovas spaudai Danielis Hagari kaltina teroristinę grupuotę „Hamas“ tyčia klaidinant tarptautines žiniasklaidos priemones.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-18 „Hamas“ melas. Izraelis skelbia perimtus pokalbius ir įrodymus, kas sunaikino ligoninę (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hagari anglų kalba tarptautinei žiniasklaidai perskaitė išverstą dviejų „Hamas“ pareigūnų perimto skambučio stenogramą, kurioje jie kalba apie nesėkmingą „Islamo džihado“ raketos paleidimą, kuri pataikė į Al Ahli baptistų ligoninę.

„Mūsų žvalgybos duomenimis, „Hamas“ patikrino pranešimus, suprato, kad tai buvo „Islamo džihado“ raketa, kuri sugedo, ir nusprendė pradėti pasaulinę žiniasklaidos kampaniją, kad nuslėptų, kas iš tikrųjų atsitiko“, – sako Hagari.

„Jie nuėjo tiek toli, kad padidino aukų skaičių“, – sako jis.

Hagari sako, kad „Hamas“ „visiškai užtikrintai suprato, kad ligoninę apgadino „Islamo džihado“ paleista raketa“.

Jis teigia, kad raketos buvo paleistos iš už ligoninės esančių kapinių.

Rodydamas sudegintos ligoninės automobilių stovėjimo aikštelės nuotrauką, Hagari teigia, kad žalą ligoninės automobilių stovėjimo aikštelei padarė raketos smūgis ir didelis kiekis raketos kuro.

IDF paskelbė įrašą, kuriame užfiksuota, kaip teigiama, perimtas telefono skambutis tarp dviejų „Hamas“ operatyvininkų, kurie aptarė nesėkmingą „Islamo džihado“ raketą, pataikusią į Gazos Ruožo ligoninę.

Nepaliko kraterio

 

 

Izraelio gynybos pajėgos paskelbė bepiločio orlaivio filmuotą medžiagą, kuri, jų teigimu, įrodo, kad mirtiną sprogimą Gazos Ruožo Al Ahli baptistų ligoninėje sukėlė ne jo sprogmuo, kuris, jų teigimu, būtų palikęs kraterį, o ne degančią automobilių stovėjimo aikštelę.

Vaizdo įraše matyti nuotraukos iš ligoninės automobilių stovėjimo aikštelės, kurioje, pasak „Hamas“ sveikatos pareigūnų, nugriaudėjo sprogimas, nusinešęs šimtus aukų.

 

 

Vaizdai rodo, kad dėl sprogimo rajone kilo didelis gaisras, tačiau kraterio nėra. Izraelio antskrydžiai paprastai palieka dideles skyles žemėje, teigia armija.

Bepiločio orlaivio filmuotoje medžiagoje taip pat matyti, kad ant gretimų pastatų stogo nukrito skeveldros, kurios iš esmės liko nepažeistos.

Izraelis atmetė kaltinimus, kad vienas iš jo antskrydžių sukėlė sprogimą, o dėl to kaltina sugedusią ir nukrypusią nuo kurso raketą, kurią paleido palestiniečių „Islamo džihadas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()