Netikėta žinia. Lukašenkos šeima kaltinama sunkiu nusikaltimu. Kas vyksta?  ()

Šis faktas reikalauja atskiro tarptautinio tyrimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos politologas Dmitrijus Bolkunecas teigė, kad A. Lukašenka greičiausiai galėtų tiekti ginklus:

„Manau, kad A. Lukašenkos šeima galėtų tiekti ginklus „Hamas“ teroristams. Šis faktas reikalauja atskiro tarptautinio tyrimo.

Jau buvo daug rezonansinių atvejų, kai ginklai buvo tiekiami įvairioms teroristinėms organizacijoms. 2001 metais CŽA apkaltino A. Lukašenką tiekiant ginklus teroristinėms organizacijoms Palestinoje.

Yra žinoma, kad 1999–2006 metais iš prekybos ginklais Baltarusija uždirbo apie milijardą dolerių. Tada sovietų rezervai buvo parduoti, o pinigai nukeliavo į A. Lukašenkos šeimos sąskaitas. Šios lėšos buvo panaudotos rūmams statyti, nekilnojamajam turtui pirkti, represijoms vykdyti.

2011 metais tapo žinoma, kad Baltarusija taikė plataus masto schemą tiekdama ginklus teroristinėms grupuotėms „Tehrik-e-Taliban Pakistan“ ir „Lashkar-e-Taiba“. Šie pristatymai buvo vykdomi per Siriją, o piniginės operacijos buvo vykdomos per Libano „Fransabank“, turintį to paties pavadinimo dukterinę įmonę Baltarusijoje, ir Irano „Tejarat Bank“.

 

Pasaulyje nėra daug šalių, galinčių tiekti ginklus teroristams. Atsižvelgiant į tai, kad pats A. Lukašenka yra teroristas, padėti savo „broliams“ jam yra labai pelningas šeimos verslas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(16)
(113)

Komentarai ()