„Ilgai lauktas tarptautinis pripažinimas.“ Putinas gavo tai, ko norėjo  (1)

„Viskas būtų atrodę kitaip, jei palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas būtų padėkojęs V. Putinui, tačiau žodį tarė teroristai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų žurnalistas Andrejus Okun savo „Telegram“ kanale skelbia:

„Hamas“ kovotojai padėkojo Putinui už paramą Palestinai. Štai, ilgai lauktas tarptautinis pripažinimas. Ir viskas būtų atrodę kitaip, jei palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas būtų padėkojęs V. Putinui, tačiau žodį tarė teroristai. Ir čia, nori to ar ne, pradedame brėžti paraleles tarp „Hamas“ ir Putino, pradedame ieškoti bendrų jų bruožų, nes jie atsiduria toje pačioje draugiškoje valtyje.

Teroristinė grupė taip pat padėkojo Rusijos prezidentui už kovą su „sionistų agresija prieš Palestinos žmones“. Atkreipkite dėmesį, kad jie dėkoja jam ne už bandymus sukurti taiką ir legalizuoti Palestiną, o būtent už bandymus „sustabdyti sionistų agresiją“. Prasmės skirtumas kolosalus.

Kai Izraelyje prasidėjo karas, V. Putinas bandė išsisukinėti ir kuo mažiau konkretizuoti savo žodžius, bet arabai patys sudėjo visus taškus. Iš esmės draugystė buvo viešai primesta Rusijos prezidentui ir be nereikalingo pritarimo buvo nuspręsta už jį, į kurią konflikto pusę jis turi stoti. „Patinka tau tai ar ne, bet tu dabar su mumis, Volodia“, – atrodo, kad jam sako kovotojai.

 

Galbūt, Putinui nesvarbu, kad žmonės ims ieškoti panašumų tarp jo ir teroristų, kurie ima į nelaisvę žydus ir žudo vaikus. Gal Rusijos prezidentas neišsižadės toksiškos draugystės su radikaliais islamistais, juolab, kad dabar Rusija tarp sąjungininkių neturi didelio pasirinkimo. Įdomiau kitkas. Ar Putinas leis teroristams kalbėti už save ir leisti jiems jo politiką vadinti būtent kova su „sionistų agresija?“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(3)
(100)

Komentarai (1)