Nerimas didėja? Ko gali tikėtis ukrainiečiai po Putino pareiškimo dėl MiG-31  ()

Jei Rusija tikrai siųs naikintuvus MiG-31 su „Kinžal“ patruliuoti oro erdvėje virš Juodosios jūros, Ukrainoje padaugės grėsmių ir atitinkamai pavojaus signalų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas pulkininkas Vladyslavas Seleznevas.

„Kaip veikia perspėjimo sistema? Kai tik MiG-31K pakyla į dangų kaip „Kinažl“ nešėjas, visoje Ukrainos teritorijoje pradeda skambėti oro signalizacija“, – aiškino jis.

Bet, kaip sako ekspertas, jei šie lėktuvai bus dislokuoti Kryme, galime sulaukti puikių istorijų apie tai, kaip Ukrainos pajėgos sunaikina šiuos lėktuvus, nes Krymas pasiekiamas ATACMS.

„Esu tikras, kad Generalinis štabas skaičiuoja visas galimybes, įskaitant MiG sunaikinimą dislokacijos taškuose“, – pridūrė Seleznevas.

Jis aiškina: jei MiG-31 bus naudojami virš Juodosios jūros vandenų, atitinkamai jie turi būti dislokuoti Krymo teritorijoje, o Krymo teritorija yra Ukrainos žemė.

Tik gąsdinimas

Rusijos lėktuvai MiG-31K su „Kinžal“ raketomis negalės pataikyti į taikinius Juodojoje jūroje. Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pareiškimai apie patruliavimą yra tik gąsdinimas.

Apie tai pasakojo aviacijos ekspertas, buvęs „Antonov“ projektavimo biuro bandymų inžinierius Kostyantynas Kryvolapas.

Ekspertas paaiškino, kad norint paleisti „Kinžal“ MiG-31K turi įsibėgėti ir paleisti šią raketą. „Kinžal“ įgauna greitį, įskrenda į stratosferą ir iš ten atsitrenkia į paviršių, tai yra į taikinį.

 

„Mažiausias atstumas nuo taško, kuriame buvo priimtas sprendimas paleisti „Kinžal“, iki taikinio, kurį jis gali pataikyti, yra keli šimtai kilometrų. Kai kuriais skaičiavimais, apie 700 kilometrų. Tai yra, net jei naikintuvas patruliuoja su „Kinžal“ Juodojoje jūroje, su jais jis negalės pataikyti į jokius taikinius šioje jūroje – plotas per mažas“, – sako ekspertas.

Kryvolapo teigimu, Rusijos diktatorius savo bauginimu norėjo paveikti Ukrainos eksportą per Juodąją jūrą, siekdamas įbauginti Rusijos blokadą prasiveržiančias laivų įgulas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(9)
(89)

Komentarai ()