„Windows 7“ tapo populiaresnė už „Vista“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jomajo 2010-08-04 15:10
o kiek dar naudojasi be jokiu licenziju, tokiu kaip as
MarijonasM 2010-08-04 15:22
Koks skirtumas, bet į tą statistiką tai ir tokie skurdžiai ir vagys įtraukti, aišku ne į pardavimų, bet į bendrą.
rwc 2010-08-04 15:29
Skaičiai kalba už save: senukais nepalaikomais XP naudojasi 62%, o Vista - mažiau nei Win7. Vadinasi, dviem trečdaliam Windows vartotojų vis dar geriausi XP, jų funkcionalumo pakanka, o Vista - objektyviai nevykęs, neišbaigtas produktas. Priedo, MS per anksti atsisakė XP, bandydama juos prievarta išstumti Labiausiai Nevykusia OS Istorijoje (ME savo laikmečiu buvo kur kas labiau išbaigta, tik jos niša neaiški). Tarp kitko, iš asmeninės patirties. Prieš pusantrų metų nusipirko žmogelis žvėrį su Vista, po pusmečio paprašė išmesti tą "neperprantamą užknisantį lūžinėjantį dratą" ir sumest "normalią OS". Sumečiau 7, nes bijojau, kad XP neaptiks pusės įrangos ir tingėjau NLite'int SATA draiverius. 7 išgyveno gal porą mėnesių ir buvo griežtai pareikalauta XP. Čia ne kažkokiam geek'ui, o studentui, kuris tik grajina ir filmus žiūri, browzina, video chatais užsiima ir kartais pasileidžia kokį excelį ar wordą. Tarp kitko, atvejis ne vienetinis.
Pumper 2010-08-04 15:55
rwc, jei būtų kompas "žvėris" kaip teigi, žmogus visų pirma pats mokėtų Win įsirašyti ir tikrai ne XP. Labai abejoju, ar ten bent >4GB RAM buvo, tikrai ne Quad'as ir ne SLI/Crossfire, kas automatiškai PC daro tiesiog namų kompiuteriu. Tam studentui (nemokančiam persirašyti Win) matomai buvo per daug sudėtinga priprasti prie naujos Vista/Win7 išvaizdos ir nieko daugiau. + nei Vista, nei Win7 nėra lūžinėjantys dratai, o kaip tik žymiai stabilesnės OS nei ta seniena XP. Bet gal kompas tiesiog nebuvo toks jau žvėris, kad bent vieną iš jų normaliai pavilktų, tai jam ir atrodė, kad ten OS lūžinėja, kai tuo tarpu hardware silpnumas kišo koją. Ir iš vis, spręsti apie OS kokybę iš žmonių, visai nesigaudančių kompuose, yra toks pat absurdas, kaip ir klausti Amišo patarimo apie technologijas. P.S. negalima tikėtis iš OS visiškos kokybės, kai naudoji piratkę su stockiniais virusais ir be jokių updeitų.
MarijonasM 2010-08-04 16:07
Mačiau nemažai atvejų kai vista iš pradžių dirba padoriai, o po kelių mėnesių jau vos velkasi. O pvz ubuntu tai nelabai yra skirtumas kiek laiko naudojiesi, nebent pridirbi nesąmonių ar updeitai nugrybina, bet dabar labai retai tai pasitaiko.
Metanabol 2010-08-04 16:14
MarijonasM, tu specialiai čia vėl off-topicą kurstai? Žmonės diskutavo apie WIN sistemą, tu vistiek savo linuxus kiši ir ieškai problemų, iš pradžių vagim išvadini ir bomžais, dabar jau lauki linux vs windows karo... Tokius banint be gailesčio reikia, nei pasako ką nors protingo ir rimto, nei naudos duoda forume, tik teršia ir tiek. Iš asmeninės patirties galiu pasakyt: XP labai trapūs pasidarė, bet koks mažiausias trojaniukštis gali ją suvartyt taip, kad ji nebeužsibootins net... O win7 pastebėjau perfomance prieaugius, greitą startup, tvarkingą gerą ir stabilią OS, ko gyvenime nepasakysiu apie tuos nugyvenusius XP. Kiek turėjau kompą su XP, tiek kas pusę metu perrašinėji windowsus, nes pradeda iš bbž kur atsirasti bbž kas ir grybą pjauti. Pusę softų (ALE TUNEUP darančių ir t.t.) laužia win XP registrus ir paskui dar daugiau lago gauni. Pusė antivirusinių XP net nesugeba teisingai išnaikinti virusų, nes xp kiauras kaip rėtis yra ir tiek... WIN 7 net AV nereikėjo man pusę metų ir viskas švariai veikė ... Taigi jei turit procą nors 2x core (apie amd shit fenus I serijos nekalbu) tai galit drąsiai instaliuoti NELEGALIĄ (jaučiu manolumą tikriausiai lietuvoj taip sakydamas) WIN 7 ... Arba pirkit už 500lt - jūsų galimybė rinktis
kionig 2010-08-04 16:16
Pumper pasinagrinek vistos ir win7 per perfomance ir reliability --> reliability monitor cia GUI paprasciau ir klaidu indeksavimas nuo pirmo OS dienos instaliavimo. Toliau verta apsilankyti event vieveryje ir pasiziureti klaidas. Viena kita klaidele baisiai neitakoja sistemos bendrojo darbo. Bet kai klaidos eina periodiskai tai is tikruju uzveikia. Su win7 kaip ir sake , tai is tikruju taip ir yra. Mano bratke irgi pastovus geimeris, win7 pora menesiu atlaike vos ne vos, toliau luzinejimai ir mete juos i bala. Paliko prie vista. Aisku priklausomai nuo gelezies, velgi laptopai, grynai desktop pc, ar ten jau superkompiuteriai nereliems geimeriams.
MarijonasM 2010-08-04 16:20
Metanabol, tai didžiuojiesi vogdamas, ir dar šneki kokios tavo kreivos rankos ir xp nemoki naudotis, tu nusipelnei bano labiau . O vista tai tikrai netikęs daiktas, na aišku win 7 dar neilgai gyvuoja, tai ir problemų mažiau.
Pumper 2010-08-04 16:27
Realiai tai aš nežiūriu, kiek klaidų OS per kažkokį laiko tarpą užregistruoja, bet paprasčiausiai naudojantis kompu nesijaučia jokių trugdžių ir softas nelužinėja, kas visai nebūdinga XP. Vista64 naudojausi kokių 14 mėn. neformatuodamas, tai taip ir nepastebėjau, kad būtų pradėjęs kompas lėčiau dirbti, kas labai akivaizdu su XP, kai 5 min po šviežio formato greitai užsikrauna, o kai susirašai visą reikalingą softą ir draivus, startupas pailgėjo kokius 5x. Kaip ten bebūtų, reikia bent kas mėnesį pravalyti Win registra, padaryti Disk Cleanup ir paleisti defrangmentą, tada jokių stabdymų neatsiranda. Win7 kol kas su nauju PC dar tik 1,5 mėn. naudoju, tai nelabai galiu kalbėti apie jos išsilaikymą, nors kol kas nepastebiu stabdžių.
Metanabol 2010-08-04 16:28
Kreivos rankos? Kai XP REGISTRAI NEIŠSISAUGOJA DUOMENŲ? KAI ĮJUNGUS PC ATSIRANDA KRŪVOS MĖŠLINIŲ PROGRAMŲ, KURIŲ GYVENIME NENAUDOSI, KURIAS IŠTRYNUS LIEKA KRŪVOS ŠIUKLIŲ REGISTRUOSE IR ŠIAIP AŠ DĖJAU ANT TAVĘS SKERSAI IŠILGAI IR VISOM ĮMANOMOM KRYPTIM ERDVĖJE. WIN XP ATGYVENO - VISI TA ŽINO, BET TYLĖS IR ĮRODINĖS... Meldžiu moderatorių, kad tau įspėjimą duotų - būtų dovana gimtadieniui artėjančiam.
fugslidy 2010-08-04 16:57
Nu ir aš savo trigrašį įkišiu. Mano brolis irgi ale geimeris. Nuo Kalėdų stovi naujas kompas su Win7 64bit Ultimate ir iki pat dabar jokių problemų nėra buvę. Sukasi kaip naujas. Gal start up laikas truputį pailgėjo lyginant su visai švariais win, daugiau jokių problemų. Pas mane patį Vista 64bit jau trečius metus stovi ir irgi didelių priekaištų neturiu. Įsirašyčiau Win7, tik tingiu visų bookmark'ų ir panašių š kopijas pasidaryti..
rwc 2010-08-04 17:02
Piratkė - taip. Versija iš patikimų šaltinių su visais apdeitais (tą pačią dieną iš to DVD buvo instaliuojama vienoj firmelėj). Taip kad, niekinis argumentas. OS turi veikti out-of-box ir taškas.
infoguru 2010-08-04 17:07
O kuri vieta cia netinka ? Paparasčiausiai pasakė žmogus taip, kaip yra.
KeeperMustDie 2010-08-04 17:56
Skleidzia cia zmones gandus apie luzinejima. Nu tarkim taip buvo kazkokiam studentui, gal porai. Visko pasitaiko, gal pasitaike prasta gelezis kurios gamintojai kreivai driverius parase... Overall - kas man gali paaiskinti, kaip imanoma paimti ir parasyti blogesne operacine sistema naudojant ankstesnes operacines sistemos koda? Taip fail'inti tiesiog neimanoma, remdamasis siuo argumentu as grieztai atmetu zmoniu nuomones kurie sako, kad xp stabilesni uz win7, nes taip tikrai nera. Is mano asmenines patirties - as su viena karta irasytais win7 sedejau 2 metus, visiskai - ne visiems patinka tai kas yra geriau, tai tikrai nerodiklis. O skaiciai kalba patys uz save - Windows 7 tikrai populiari ir greitai auganti OS, tai, kad daug kas sedi prie xp rodo tik tiek, kad dideliai daliai zmoniu operacine sistema didelio skirtumo nedaro, tai visiskai nereiskia kad jie nepatenkinti naujomis OS.
Pumper 2010-08-04 18:17
Piratkė niekad neveikė ir neturi veikti kaip "out-of-box" ir taškas, nes ji paprasčiausiai nėra out-of-box, kad ir į kokią pakuotę įdėsi.
Arns 2010-08-04 18:23
Win7 nebandęs, bet nešiojamame yra Vista, nė karto neperinstaliuota 2 metus, veikia puikiai, jokių didelių lūžinėjimų(ir tie dažniausiai dėl kūrėjų klaidų, kaip buvo brokuota OPERA versija išėjusi). Tad sakyčiau dauguma skleidžia gandus, kurie atėjo kartu su Vista, kai kreivakojai gamintojai pradžioje specialiai(ko gero) nerašė draiverių ir daug kas nepilnai veikė.
DJ_LFS 2010-08-04 19:34
nesigirk kad vagi
zamzungas 2010-08-04 20:37
viska darau kaip parasei, tik chatais neuzsimineju ir tikrai windows 7 nekeisciau i xp. Na aisku pas mane quad core ir t.t., bet kad ir silpnesnis butu vistiek cp nebeimciau, nes istiesu paprastas home user nelabai ir jaucia ta skirtuma tarp visu rusiu winodwsu, tiesiog vista isemes gerai neveikia, o 7 ar xp namu vartotojui tik isitikinimo reikalas, nors 7 yra kur kas patogesni.
Webbus 2010-08-04 20:39
Pries pusmeti isirasiau ir as Win7 and savo senuko pc (~4-5 metai, vienas pirmuju Dual Core'u). Na negaliu skustis Nei luzinejimu nei laginimu nei ka (o juk visas grafikas susijunges). Zinoma, kadangi kompas jau ne pirmos jaunystes zaist su juo nesigauna, todel naudoju tik darbui, bet anyway sukasi nemazai ivairaus plauko pragramu kaip SPSS ar Photoshop kur didesni faila atidarant reikia palaukti Nors tiesa pasakius didelio skirtumo nuo XP nepajauciau. Bet man XP jau moraliskai buvo pasene (vista skipinau nes uzteko tu keliu kartu kai draugai prase sutvarkyt ju vistas). Reikejo savaites priprasti prie nauju WIN7. Tiesa, teko pagooglint del Quick Launch Baro'o prie START'o, bet apart to jokiu problemu neapturejau. O del pasitaikiusiu luzinejimu - juk visko buna ir visko pasitaiko. Is vieno nenusisekusio atvejo nereikia spresti apie visas OS. Su XP irgi daug problemu esu turejas, tiek kad pries XP nebuvo nieko kas galetu bent is tolo prilygti. O vat WIN7 pries tai turejo ir Vista ir XP, tai daug kas ir greziojasi atgal. O juk aplamai, kiekvienas pc turi savus kaprizus.
AirDog 2010-08-04 21:52
Win7 puiki sistema, naudoju nuo pirmo RC. Vienam kompe W7 Ult. x64 (piratinė RTM), o kitame visai nesenai atnaujinęs įrangą pasiėmiau ir legalią W7 HP x86. (x64 netiko dėl kai kurių naudojamų programų suderinamumo). XP buvo gera sistema, bet dabar drąsiai ją galima išleisti į pensiją. P.S. Vista : a†a