Į karą jungiasi JAV. Izraelis kardinaliai keičia planą  (0)

Po J. Bideno vizito Izraelis keičia antžeminės operacijos Gazos Ruože planą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir asmeniškai prezidentui J. Bidenui pavyko padaryti didelę įtaką Izraelio antžeminės operacijos Gazos Ruože planui, rašo „Bloomberg“.

Žurnalistai, remdamiesi iš savo šaltinių gauta informacija, teigia, kad iš pradžių Izraelio gynybos pajėgų kariuomenė planavo operaciją vykdyti smūgiais iš oro, jūros ir sausumos, tačiau po J. Bideno vizito ją pakoregavo. Esą dabar Izraelio operacija labai skirsis nuo to, kas buvo planuota, teigia leidinio šaltiniai: ji gali prasidėti vėliau ir trukti ilgiau.

Agentūra „Bloomberg“, cituodama tris „aukšto rango Izraelio pareigūnus“, rašo, kad JAV vaidmuo Izraelio kare prieš „Hamas“ yra „gilesnis ir intensyvesnis už bet kokią įtaką, kurią Vašingtonas turėjo anksčiau“. Taip pat pažymima, kad JAV vadovybė pritaria Jeruzalės tikslui sunaikinti „Hamas“ karinę infrastruktūrą Gazos Ruože, tačiau kartu Vašingtonas nori apriboti civilių aukų skaičių Gazos Ruože.

 

Kartu Izraelis ir JAV sutaria, kad susidoroti su Gazos Ruože įsitvirtinusiais „Hamas“ kovotojais galima tik antžemine operacija, nes palestiniečių radikali islamistų grupuotė „dešimtmečius kūrė tunelių ir apšaudymo punktų tinklą“.

JAV įtaka „lemia, kaip bus vykdomas puolimas“ ir jo laiką.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai (0)