„Nušautas išlipo iš kapo...“ Beprotiškas įvykis Černigovo srityje  ()

Vyrai buvo kankinami ir laikomi blogomis sąlygomis surištomis rankomis ir užrištomis akimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos teisėsaugos pareigūnai du rusų okupantus informavo, kad jie įtariami masinėmis Ukrainos civilių gyventojų žudynėmis ir kankinimu. Rusai Černigovo srityje žiauriai sumušė tris brolius, po to nušovė miško zonoje.

Apie tai pranešė Ukrainos nacionalinės policijos spaudos tarnyba.

Kaip tapo žinoma, 2022 metų kovą Černigovo srityje okupantai įsiveržė į vieną iš privačių namų ir jį apiplėšė. Paaiškėjo, kad namo gyventojai buvo trys broliai, vienas iš kurių anksčiau buvo ATO/OOS narys. Rusai rado jo karinę uniformą, sumušė brolius, surišo, uždėjo maišus ant galvos, antrankius ant rankų, įsodino į šarvuotį ir išvežė į vietos ūkio teritoriją. Ten jie keturias dienas buvo įkalinti vienoje iš patalpų.

„Kovo 21-osios vakarą dėl vieno iš brolių apklausos okupantas privertė vyresnįjį šeimos brolį prisipažinti padegus rusų karinę techniką. Po to Rusijos karinės grupės vadas pulkininkas Kostantinas Smirnovas, policijos viršininkas, įsakė vienam savo pavaldiniui Denisui Podgorny ir kitiems sušaudyti visus tris brolius. Okupantai civilius vyrus automobilio bagažinėje nuvežė į miško juostą, pastatė ant kelių prieš iškastą duobę ir nušovė. Po to kūnus įmetė į duobę ir užkasė. Vienas iš brolių Mykolas per stebuklą išgyveno ir pats išlipo iš duobės“, – pranešė Ukrainos nacionalinė policija.

 

Vėliau teisėsaugininkai nustatė žmogžudystėje dalyvavusių okupantų tapatybes. Dviem iš jų buvo pranešta apie įtarimą.

„Tyrimo metu nustatyta, kad Rusijos Federacijos karinės grupės „Centras“ kariai okupuotoje teritorijoje buvo nuo 2022 metų vasario 28 dienos iki balandžio 1 dienos. Kostantinas Smirnovas ir Denisas Podgorny įtariami padarę nusikaltimą, numatytą BK 2 str. 28 ir 2 str. Ukrainos baudžiamojo kodekso 438 str. (Karo įstatymų ir papročių pažeidimas kartu su tyčiniu nužudymu ir asmenų grupės sąmokslu). Už tai, ką padarė, rusų okupantams gresia įkalinimas iki gyvos galvos“, – pažymėjo regiono nacionalinė policija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(4)
(76)

Komentarai ()

Susijusios žymos: