„Didžiulė įtampa. Kariuomenėje prasideda sukilimai.“ ASTRA skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Rusijai vis sunkiau sekasi suvaldyti nepasitenkinimą savo kariuomenėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis savaitėmis, kai Rusijos kariuomenė patyrė didžiulius nuostolius per puolimus keliuose Ukrainos regionuose, galėjo sukilti šimtai Rusijos karių. Pranešama, kad mažiausiai 173 vyrai buvo sulaikyti už atsisakymą vykdyti įsakymus, ir tai gali būti tik ledkalnio viršūnė, savo socialinio tinklo „X“ paskyroje rašo nepriklausomas karo istorikas ir tyrėjas slapyvardžiu „ChrisO_wiki“.

ASTRA praneša, kad beveik kasdien gauna pranešimus iš vyrų, kurie buvo sulaikyti okupuotuose Ukrainos regionuose atsisakę prisijungti prie puolimų, artimųjų. Jie pasakojo panašias istorijas apie girtus vadus ir amunicijos, artilerijos, maisto bei vandens trūkumą.

Teigiama, kad dėl tebesitęsiančių sunkių kovų aplink Kupjanską ir Avdijivką kilo nemažai sukilimų. Taip pat pranešama, kad buvę nuteistieji buvo sulaikyti siekiant juos priversti pasirašyti naujas sutartis.

ASTRA iki šiol užfiksavo mažiausiai 16 vietų okupuotuose Ukrainos regionuose, kuriose neteisėtai buvo laikomi Rusijos kariai – didžiausia ir labiausiai pagarsėjusi iš jų yra Zaicevė Luhansko srityje.

 

ASTRA teigimu, tikėtina, kad „173 kariškiai, apie kuriuos žino ASTRA, yra tik ledkalnio viršūnė“. Ji pažymi, kad kadangi sulaikytųjų telefonai konfiskuoti, jie dažnai negali susisiekti su išoriniu pasauliu.

 

Pranešama, kad Rusijos kariuomenė vyrus iš Zaicevės ir kitų sulaikymo įstaigų Ukrainoje gabena į poligonus Rusijoje, kur jie performuojami į dalinius ir per Rostovą siunčiami į karštus fronto taškus vykdyti išpuolių.

Vienas iš vyrų pasakė giminaičiams, kad jei jie atsisakys vykdyti jų įsakymus, bus „nunulinti“ (sušaudyti).

Nors akivaizdžiai maištaujančių vyrų skaičius, palyginti su bendru Rusijos kariuomenės Ukrainoje dydžiu, yra nedidelis, pastaruoju metu smarkiai išaugęs atsisakiusiųjų skaičius rodo, kokią įtampą šiuo metu patiria Rusijos pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(2)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: