Pasaulis ritasi link Trečiojo pasaulinio. Liko metai  ()

Pasaulis artėja prie Trečiojo pasaulinio karo, nes „Vakarai atsipalaidavo ir nepasirengė“, o „blogio ašis tapo įžūli“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę išsakė 2014-2015 metų bataliono „Aidar“ šturmo kuopos vadas, karybos analitikas Jevgenijus Dikijus, praneša „Espresso“.

„Pasaulis eina link Trečiojo pasaulinio karo. Viena vertus, džiaugiuosi, kad Vakarai pagaliau pradeda priprasti prie šios nuomonės, nes mums tai buvo akivaizdu prieš metus. Pagaliau pasigirdo balsų Vakaruose, kurie vertina, kad grėsmė „gana reikšminga, o galimybė išvengti didelio karo – skubiai bėgti jam ruoštis. Juk šaltasis karas neperaugo į pasaulinį karą, nes tada buvome tam pasiruošę. tada blogio ašis nerizikavo pradėti didelio karo“, – svarsto J. Dikijus.

Jo nuomone, Vakarų šalys „atsipalaidavo“ ir karui nesiruošė 30 metų. Štai kodėl dabartinė „blogio ašis“ darosi įžūlesnė (ekspertas tikriausiai turi omenyje Rusijos Federaciją ir Iraną).

„Visa Vakarų gynybos pramonė per metus gavo daugiau užsakymų nei per pastaruosius 10 ar 15 metų, gamybiniai pajėgumai didinami, tačiau bėda ta, kad vien pinigais ne viską galima išspręsti.

Be pinigų, svarbus ir laikas. Kai kurie dalykai atsigauna labai lėtai. Visų pirma tai susiję su įprastinės amunicijos, pavyzdžiui, artilerijos sviedinių, gamyba. Grubiai tariant, šiandien sviedinių pagaminama 300 kartų mažiau, nei reikia tokio masto karui“, – skaičiavo analitikas.

 

J. Dikijus mano, kad pasaulinio karo grėsmė yra neabejotinas trūkumas Ukrainos kovai.

„Jei rytoj kils pasaulinis karas, Vakarams nereikia išsklaidyti savo atsargų, ypač Ukrainai“, – sako ekspertas.

Todėl jis pažymi, kaip svarbu pačiai Ukrainai didinti ginklų ir šaudmenų gamybą.

„Greičiausiai 2024 m. dar turėsime dabartinį Vakarų paramos lygį. Tačiau niekas tiksliai nenumato, kas bus 2025 m. Tai yra, turime kitus metus išmokti būti savarankiškais“, - apibendrino buvęs  bataliono „Aidar“ vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(11)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: