Vakarai pasimetę. „Kažkaip anksčiau gyvenome šalia jo, tai kažkaip ir gyvensime“. Kas vyksta  (6)

Išbandymas visiems Vakarams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina daro viską, kad išsaugotų valstybę ir laimėtų Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pradėtą ​​karą. Tačiau negalima teigti, kad Vakarai yra pasirengę „Rusijos direktorių“ laikyti nevykėliu.

Apie tai interviu „Glavred“ kalbėjo Taikomųjų politikos tyrimų centro „Penta“ valdybos vadovas Vladimiras Fesenko.

Jis pažymėjo, kad tik po plataus masto Rusijos Federacijos invazijos ir tik po to, kai Ukraina atkovojo Kyjivą, Vakarai suprato, kad Putinas pradėjo hibridinį karą ir tai yra išbandymas visiems Vakarams.

„Toks supratimas atsirado 2022 m., bet jie laukė, ar Ukraina išgyvens. O kai suprato, kad išgyveno, tada suprato, kad reikia padėti ir negalima leisti Putinui laimėti šio karo. Bet problema yra tai, kad jie nėra pasirengę nugalėti Putino“, – sakė Fesenko.

Pagrindinė priežastis, kodėl Vakarai nesijaučia pasirengę nugalėti Putino, yra ta, kad jie neturi supratimo ir strategijos, kaip užbaigti karą Ukrainoje.

Fesenko įsitikinęs, kad kompromisas su Putinu prives prie to, kad visos rizikos ir problemos neišnyks. Jei bus deramasi su diktatoriumi jo sąlygomis, jis ateityje taps labai įžūlus, prie jo prisijungs Kinija ir Iranas.

 

„Vakarai neturi aiškaus strateginio supratimo, ką toliau daryti su Putinu ir Putino Rusija. Dominuojanti padėtis yra tokia: „Kažkaip anksčiau gyvenome šalia jo, tai kažkaip ir gyvensime šalia“. Taip, kaip gyvenome su Sovietų Sąjunga. O jei Putinas pradeda hibridinį karą prieš Vakarus ir „Hamas“ puolimas yra tik pirmas veiksmas? Todėl jiems reikia pagalvoti, pasverti skirtingus scenarijus“, – sakė Fesenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(7)
(29)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: