„Jei būtų puolusi...“ Sensacinga žinia. NATO galėjo neginti Lietuvos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-10-29 10:00
Pritariu kiekvienam zodziui, jei Putinas būtų puolęs ne Ukrainą, o Baltijos valstybes. Vakarai buvo visiskai nepasiruose. O jei dar butu JAV Trumpas tuo metu.
vardasas 2023-10-29 14:16
O kas butu jei nebutu "butu"?
donatasv 2023-10-29 14:57
Kliedesiai daugiau nieko. Ukraina atsilaikė neturėdama nieko tik nato pagalbą, o vakarai būtų subliuškę? Nu kiek dar šita ruskio propaganda bus tikima? Ukrainai tokio tipo propagandą palanku palaikyt nes jie gi divyriai mus gina... gina savo subines ir stume tokio lygio propagandą, kad gautų ginklų.
Benediktas 2023-10-29 15:05
Kodėl tu praktiškai visada esi prieš informaciją, kuri sako, kad vakarai buvo neasiruošę arba pasiruošę per mažai? Nenori, kad politikai patirtų spaudimą skirti daugiau pastangų ir pinigų kariuomenei, saugumui?
donatasv 2023-10-29 15:36
Karas Ukrainoje tau panašus į tai, kad vakarai nepasiruošę? Nepajudino net 10% to ką turi, o ruskis sėdi iki ausų mėšle. Tai kam to šaltojo karo 2 reikia? Gal NATO gynybos planai ir nebuvo patys geriausi bet tai toli gražu nuo to, kad būtų tylėją ir nieko nedarę. Planus pakoregavo, gynybai pradės skirt daugiau tai kur bėda?
Benediktas 2023-10-29 15:55
pakoregavo smarkiai - po karo Ukrainoje praejus nemazai laiko. Ukraina 40mln žmonių. Jie turejo operatyvini gyli - isileido 300 km ir tik paskui pradejo naikinti. Ką reiskia Ukraina nieko neturejo? Jie bent pora men praktiskai remesi tik savo ginklais. Taip gavo stingeriu ir javelin paskutiniu metu, bet tankai artilerija, naikintuvai buvo ju paciu. Plius kariuomene ju didele vistiek. Jei rusas butu ejes i baltijos valstybes, laisvai butu nuejes iki Baltijos juros ir padares Bucha čia. NATO per 90 dienu tada butu nutarusi kaip padeti. Realiai - dar niekas nepasikeite pas mus - kol kas viskas tik zodziu formatu. Jokiu brigadu pas mus nera dislokuota, ginklu irgi nepadaugejo. Perziurejo tik strategijas. NATO dziaugiasi, kad Rusija iklimpo su Ukraina, kitaip butu prastai buve mums. Dabar irgi tik tai ir tebesaugo mus. Vokieciai savo brigados neatsiuncia. Gal ir salygu jai nera cia dar. Vienu ž. nepsiruodse.
donatasv 2023-10-29 16:22
Aha atėjau iki baltijos jūros ir kas toliau? Tipo apsimetam visi, kad ruskelis iki tiek durnas kaip hamas? Tipo surengiau ataką, o toliau pasikavosiu tuneliuose? Ruskeliui nepult baltijos šalių buvo 100 priežaščių ir jos visos tebestovi savo vietoje. Puti ruskelio propagandą ir pats nejauti. Vakarai subyrės, negins vienas kito. Ukraina nėra sąjungininkė ir tai davė. Vakarai neturi ginklų gintis. Ar taikrai neturi ginklų? Pats logiškai pagalvok kokius kliedesius šneki.
Benediktas 2023-10-29 16:44
Tai klausimas NATO pusei irgi - ar su savo pasiruosimo lygiu butų apgynusi?. Branduolinis karas ir t.t. Gal butu ejusi i kazkokias derybas. Prasidejus Rusijos pries Ukrainą karui, Vokietijos tankų parkas buvo sudarytas iš daugiau nei 300 Leopard 2 tankų, tačiau tik apie 200 iš jų buvo laikomi kovinėms operacijoms tinkamais. Prancūzijos karinio pasirengimo kritikai teigė, kad šalis nebuvo visiškai pasirengusi rimtam karui. Jie pažymėjo, kad Prancūzijos kariuomenė buvo pakankamai didelė, kad galėtų kovoti su Rusija, tačiau nebuvo pakankamai didelė, kad galėtų laimėti ilgalaikį karą. Sėkmės atveju, jei NATO neapgina, bingo - Rusija sugriove NATO sistemą. Arba jei ilgai reaguoja ir cia viska sugriauna bei padaro genocidą - irgi mazai naudos is tokio bloko.
donatasv 2023-10-29 17:03
Tu išvardijai 2 valstybes kurios kartu sudėjus galėjo atlaikyt ruskyną užsimerkę, o kur dar visos kitos? Tu sėdi alijanse ne tam, kad tau reiktų apsiginkluot iki dantų, o tam kad bendrai planuotai gynybą, gamybą, tiekimą ir visa kita kas svarbu kare.
Benediktas 2023-10-29 17:18
NATO ir mūsų valdžia nusipelno kritikos, nes reagavimo laikas buvo didelis pagal statuta, pasirengimo lygis buvo prastas. Nebuvo sulaikymo prie sienos politikos. Lietuva nebuvo pasiruosusi, priimti NATO kariuomenes, neirengta pakankamai bazių kariams. Turi nuolat buti nemazas skaicius NATO kariu Lietuvoje, neuztenka atlekti paskui. Sakykim rusas rengia eilines pratybas Baltaryusijoje ZAPAD ir sugalvoja pulti - tai is musų pusės: 2022 m. vasarį, kai Rusija užpuolė Ukrainą, Lietuva turėjo apie ~20,000 aktyviojo rezervo karių, Latvija turėjo apie ~7000 karių, Estija turėjo apie ~6000 karių. Buvom visikai nepasirengę. Čia viską būtų išdaužę ir išpjovę.
donatasv 2023-10-29 17:28
Nu strategija apgailėtina, ją sprendžia bet tai nereiškia, kad alijansas neturėjo pakankamai ginklų atlaikyti. Tai nereiškia, kad mums trūksta vienybės ir viso kito š kurį čia dėstai. Žalos būtų padaręs bet toli gražu iki pergalės. Tokio atgrasymo pilnai užteko ruskeliui nepult. Čia mūsų valdžiai reiktų spirt į šikną, kad judėtų. Nes 3 NATO straipsnis pradeda galioti prieš 5.
Benediktas 2023-10-29 17:40
Ir dabar mažai dar kas pasikeitė praktiškai. Gerai tik tai, kad Ukraina suteikė laiko mums. Ir tą laiką reikia aktyviai išnaudoti. Ko mums reikia: bazių užsienio kareiviu brigadoms ir didinti savo greitojo reagavimo karių skaičių. Ką turi padaryti NATO: atsiųsti savo brigadas su ginkluote. Ir sugebeti atsiusti gausias pajegas per trumpą laiką be ilgu diskusiju. Susitvarkyti savo kariuomenių techniką, o ne laikyti tik po 60% parengtos. Laikyti didesnes amunicijos atsargas, nei laike iki šiol. Daugiau nemiegoti metu metus, kai priešas seniai ginkluojasi.
donatasv 2023-10-29 18:06
Čia turi suprast bendrą kontekstą kuris buvo tuo metu kaip mes stojome į nato. Bazių nebuvimas pabaltijo šalyse buvo viena iš priežaščių kurios pagalba apramino rusą ir mes aplamai galėjome atsidurti alijanse. Nato tuo principu ir vadovavosi, kol ruskelis nepradėjo išsidirbinėti. Kam suteikt pretekstą ruso propagandai "NATO puola"? Ir kelt neramumus regione? Dabar kada ruskis apsišiko tai galima laisva ranka rengti bazes ir keist gynybos planus.
Benediktas 2023-10-29 18:26
Taip, galima suprasti buvusią NATO stratgiją Baltijos valstybėse - nepykdinti Putino, bet tai ir byloja, kad NATO būtų atsidūrusi labai sunkioje padėtyje. Apie ką ir yra straipnis. Ir prie tam tikrų politinių aplinkybių, visko galėjo būti.
donatasv 2023-10-29 18:58
Nebūtų jei mažiau perstai į vandenį suprastai, kad karą surengti tokio masto apie kokį tu šneki reikia pasiruošimo. Ukrainos puolimas jau buvo seniai matomas, per tiek laiko galėjo pasiruošti. Nepanikuok ir ramiai sėdėk kol kino nieks nejudina tol ruskis nieko nepadarys. Net ir su kinu dar klausimas kiek pajėgtų. Net to pačio straipsnio šaltinis baltarusas... nėra čia ką net šnekėt. Dar bulvių maišo kliedesius pradėk cituot...
SPeed_FANat1c 2023-10-29 19:06
valdzia daro ka zmones nori. O paskaicius zmoniu nuomones, tai cia mes tik keli gal rupinames. Kitiem ir prie ruso buvo gerai. Jie dejuoja kad mokytojams ant algu nera o ginklai perkami. Jie pastoviai sakydavo, kad nores rusas, uzpuls bet kokiu atveju ir nieko nepadarysim. Jei valdzia butu pilnai ginklavusis, nebutu islike valdzioje. Cia mes kaip zmones turim mastyt ir tada valdzia noredama kad uz juos balsuotume, bandys itikt. Bet beda yra kad daug tokiu kuriem prie ruso buvo geriau, arba kaip ir pats Donatas sako kad musu cia nepuls nes nato juos sutaksyt. Jei visi tiki kad nepuls, tai ner tos intencijos ir leist pinigu ant gynybos. O nepuola tada jei yra atgrasymas. Nu nebent gal ir nepuola delto , kad net jei jie ir nueitu iki baltijos juros, veliau gautu atgal. Bet mes butuem nukenteje vistiek. Turi but taip apsaugota kad iki vilniaus nedaskristu jokia raketa net. Apskritai Kauna reikejo reikejo ir palikt sostine, toliau nuo sienos. Kam mes cia pakrasty pasidarem sostine as nesuprantu. Sakyciau reiktu perkelt ja, ir kuriames ten.
SPeed_FANat1c 2023-10-29 19:08
na i izraeli kaip matom greit atsiunte jav kariu. Tai kai yra noro, tai atsiuncia. Svarbu tik kad noro butu. Bet gali issigast , nes rusija tai ne hamas.
donatasv 2023-10-29 19:31
Kad greitai galėtų atsiųsti pajėgas mūsų valstybė pirma turėjo pasirūpinti strateginiais projektais. Geležinkelis ir via baltikos autostrada kiek metų jau peza valdžia, kad reikia padaryt bet niekaip neprisivertė? Atvešt tikrai būtų buvę ką, kaip matom į Ukrainą privežė pakankamai ir greitai kai atsirado noras ir valia.
Benediktas 2023-10-29 19:52
Tai aš tam ir rašau tokias žinutes, kad yra problemų, ir nėra viskas puiku mūsų flange. Lietuva ne Ukraina. Ukraina turi didziule sieną su ES valstybemis, pati yra didelė, turi didele kariuomene, daug ginklu. Estija, Latvija ir Lietuva turi tik 80km Suvalkų koridorių ir gali ilgai nepavykti atvežti ginklų mums. Gelbsti tik Ukraina. Tai kai kas parašo, kad nieko tokio, kad Ukraina bus užimta, tai pagalvokit iš naujo, kaip dar viskas pasunkėja. Nesinervuokit, aš tik gero noriu, bei atkreipti dėmesį į problemas.
donatasv 2023-10-29 20:09
Ukrainos nieks ir nenori aukot. Priešingai gina ir siūlo eit derėtis. Tos darbybos turėtų būt krymas. Bet čia Ukraina nesutinka ir net į kalbas neina. Kas iš to gausis? Vakarų pagalba mažės.