Padarė išvadas. Po paskutinių netekčių rusai skubiai ėmėsi modifikuoti „Terminator“  ()

Rusijos ginkluotosios pajėgos pripažįsta, kad dėl Ukrainos dronų dominavimo kovos mašiną „Terminator“ galima naudoti tik naktį arba esant rūkui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai per porą savaičių prarado dar dvi šarvuotas kovos mašinas „Terminator“. Dabar Rusijos pajėgos pradėjo montuoti grotas ant jų, kad apsisaugotų nuo dronų-kamikadzių, praneša „Defense Express“, remdamasi rusų propagandistais.

Rusijos „Telegram“ kanaluose parodytas „Terminator“ su grotomis virš kovinio modulio. Tai - papildoma apsauga, kuri gamykloje nebuvo numatyta. Rusai prie karybos Ukrainoje pritaiko ir savo pasididžiavimą  „Terminator“.

Rusijos ginkluotosios pajėgos neturi reikšmingo šių mašinų skaičiaus, paskutinį kartą anksčiau jos buvo matomos 2023 metų vasarą prie Avdijivkos. Dabar „Terminator“ vėl dalyvauja karo veiksmuose, bet yra sparčiai naikinami.

Donecko srityje pagrindinė „Terminator“ užduotis yra remti šturmo grupes ir tankus. Dvi 30 mm patrankos šaudo į pastatus, įtvirtinimus ir slėptuves. Ukrainos artilerija, kaip prisipažįsta okupantai, leidžia naudoti „Terminator“ tik naktį arba esant rūkui, kai dronai negali laisvai veikti. Ir naktį ne ką lengviau, nes aplink daug minų.

 

„Terminator“ turi infraraudonųjų spindulių taikiklį, todėl gali veikti ir prasto matomumo sąlygomis. Tačiau bent jau kol kas rusų išgirtas  „Terminator“ Ukrainoje stringa.

(23)
(1)
(22)

Komentarai ()