Netikėta žinia. Rusai tiki „istorine atmintimi“ ir laukia žiemos. Ruošia aršų puolimą  (1)

Rusija dabar yra tokioje situacijoje, kai turi atsiskaityti savo visuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenei svarbu pasiekti Oskol upę, kad būtų atvertas kelias Kupjansko užėmimui, tačiau kitame krante priešą greičiausiai sutriuškins Ukrainos kariuomenės gynyba.

Tai interviu „Glavred“ sakė Rusijos ir Ukrainos karo veteranas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras Oleksijus Getmanas. Oskil srityje Ukrainos gynėjai jau viską paruošė, kad „susitiktų“ su priešu.

„Jie (rusai - „Glavred“) pirmiausia nori išeiti prie Oskil upės (Kupjansko rajone - „Glavred“) ir bandyti ją perplaukti. Tai nėra tokia didelė upė kaip Dniepras, bet dešiniajame krante yra kalnų ketera ir, kaip sako mūsų kariškiai, priešas neturi jokių šansų per ją peržengti. Toje vietovėje yra mūsų galingos pozicijos ir įtvirtinimai. Kalnų ketera ir vyraujančios aukštumos neleis prasiveržti“, – aiškino Getmanas.

Ekspertas teigė, kad Rusija dabar yra tokioje situacijoje, kai turi atsiskaityti savo visuomenei.

„Jiems reikia paaiškinti, kodėl kariai dabar yra aklinoje gynyboje. Propagandiniais kanalais jie praneša, kad Ukraina kontrpuolimo metu reikšmingų pasiekimų nepasiekė, bet to neužtenka. Nes gyventojai pradeda klausinėti, kaip taip atsitiko, kad žadėjo paimti per 3 dienas, o dabar giriasi gynybiniais veiksmais. Maskva bando parodyti, kad tai buvo labai gudrus taktinis daugkartinis ėjimas, jie atlaikė smūgį ir smogs atgal“, - pridūrė jis.

 

Todėl Getmanas mano, kad okupantų puolamieji veiksmai sustiprės.

„Išsamiai išanalizavus situaciją, matyti, kad Kupjansko ir Avdijivkos kryptimis Rusijos spaudimas šiek tiek sumažėjo. Puolimai tęsiasi, tačiau jų galingų smūgių skaičius sumažėjo. Greičiausiai taip yra dėl persigrupavimo. Jie ir toliau žengs į priekį, ypač žiemą“, – sakė Getmanas.

Pasak eksperto, rusai nuoširdžiai tikisi, kad žiema bus jų naudai.

„Jie tai pateisina „istorine atmintimi“, bet kažką jie čia supainiojo. Jie primena karą su Napoleonu, kur vienas melas, bet pamiršta svarbų dalyką. Taip, tada Rusijai šalta žiema padėjo, bet Napoleono kariuomenė, kur buvo daug žmonių iš pietų Prancūzijos, prie tokių šalčių nebuvo pratusi. Ta pati situacija ir su Antruoju pasauliniu karu - vokiečių,o ypač italų kariuomenė, visiškai nebuvo pratusi prie didelių šalčių. O dabar bus ukrainietiška žiema, prie kurios esame labiau pripratę nei rusai. Mes savo žemėje geriau žinome, kokios mūsų žiemos, ką daryti ir kaip slėptis“, – sakė Getmanas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: