„Rusija neprieštarauja, jei Ukraina taps NATO nare.“ Tai tiesiog nerealu. Ką paskelbė Putinas  ()

Rusija NATO plėtra įvardino kaip vieną iš priežasčių, kodėl ji pradėjo neišprovokuotą invaziją į Ukrainą. Tačiau Rusijos požiūris į Ukrainos narystę aljanse ne visada buvo toks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“ puslapis „Igor_from_Kyiv_“ priminė, kad prieš porą dešimtmečių Rusija apie Ukrainos narystę NATO galvojo kitaip.

„2002 metais Romoje, žurnalisto paklaustas, kaip Ukrainos įstojimas į NATO paveiks Rusijos ir Ukrainos santykius, Putinas atsakė, kad Ukraina yra suvereni valstybė. Ir ji pati turi teisę laisvai rinktis savo ateitį, įskaitant savo saugumo ateitį. Ir kad Rusija neprieštarautų, jei Ukraina ir Aljansas nuspręstų, kad Ukraina taps NATO nare“, - rašo „Igor_from_Kyiv_“.

Pernai Putinas teigė, kad NATO plėtra yra nepriimtina ir Ukrainos narystė NATO yra visiškai nesuderinama su Rusijos saugumo interesai. Putinas teigia, kad NATO tiesiog negali plėstis. Bet tuo pat metu jis kartoja, kad Rusijai visiškai nesvarbu, kad Suomija ir Švedija taps NATO narėmis.

Kodėl Rusijai nerūpi Suomijos ir Švedijos narystė NATO, o Ukrainos suartėjimas su aljansu yra nepriimtinas? Nes Rusija Ukrainą laiko savo interesų sferos dalimi. Rusija nori valdyti Ukrainą. Ir negali priimti fakto, kad pasirinkusi Vakarus Ukraina gyventų geriau ir vystytųsi sparčiau. Kaip tai reikėtų paaiškinti rusams?

 

Žinoma, Rusija kartojo, kad Ukraina būtų užpuolusi Rusiją. Nors ir neturėjo tam reikalingų ginklų, o pats puolimas būtų savižudikiškas. „Jei Ukraina norėjo užpulti, kodėl ji atsisakė branduolinių ginklų? Kodėl ji neatliko masinio šalies militarizavimo, o, priešingai, sumažino kariuomenę? Kodėl dabar, kai jau vyksta karas, Ukraina su savo kariuomene nežengia į Rusijos teritoriją?“ , - rašo „Igor_from_Kyiv_“

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: