„Jei būtų puolusi...“ Sensacinga žinia. NATO galėjo neginti Lietuvos (Video)  (35)

Rusija padarė didelę klaidą savo agresijos taikiniu pasirinkusi Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ataka prieš Ukrainą buvo didelė Kremliaus klaida: Rusija jau pralaimėjo šį karą. Tai pareiškė, interviu kanalui TOK, Baltarusijos kariuomenės pulkininkas leitenantas, o dabar – Baltarusijos Jungtinio pereinamojo kabineto (Sviatlanos Cichanouskajos vyriausybės tremtyje) gynybos ministras Valerijus Sachaščikas.

Karininkas suabejojo, ar NATO būtų adekvačiai reagavusi į Rusijos invaziją, jei Aljanso šalis būtų tapusi agresijos auka.

„Amerikiečiai bijojo prasidėti su rusais! Jei rusai būtų pradėję ne nuo Ukrainos, o, pavyzdžiui, nuo Lietuvos, Latvijos, Estijos, tai visiškai ne faktas, kad NATO būtų įvykdžiusi savo sutarties 5 punktą ir stotų į kovą už šias šalis. Galbūt, jie pradėtų stabdyti ir siūlyti kompromiso variantus: gal jūs neimkit šitos teritorijos, pasilikite tik Suvalkų koridorių ir viskas, o už tai mes grąžinsime NATO į 97 metų būseną ar panašiai. Visi pasaulio karo ekspertai, ištisi Vakarų institutai prognozėse tvirtino tik (kad) Rusijai Kyjivui užimti pakaks 72 valandų arba 96, rusams Lvivui užimti prireiks pusantros savaitės arba dviejų savaičių. Visi bijojo rusų“, – sakė Sachaščikas.

Dėl to, jo teigimu, Rusija padarė didelę klaidą savo agresijos taikiniu pasirinkusi Ukrainą.

„Jei ukrainiečiai nebūtų pakilę, jei neatsirastų generolas Zalužnas, daug kitų generolų, ne mažiau talentingų Ukrainos kariuomenėje, jei ukrainiečių vaikinai, (...), net neįforminti, nepaimtų ginklų, jei visi Ukrainos žmonės nesukiltų, nepasipriešintų šiam antplūdžiui, tada nieko ir nebūtų nutikę! Rusija neabejotinai laimėtų. Tačiau ukrainiečiai atsilaikė. Ir tai jau didžiulė pergalė! Atsižvelgdami į absoliučiai nepalyginamas Rusijos Federacijos ir Ukrainos kovines galimybes, ukrainiečiai sugebėjo (...) pasiekti paritetą, perimti strateginę iniciatyvą ir pradėti spausti Rusiją. Taip, pergalė greičiausiai bus ilga ir sunki. Bet ji neabejotinai bus. Neabejoju, kad Ukraina laimės šį karą“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(176)
(20)
(156)

Komentarai (35)

Susijusios žymos: